Mål-Kong David av Kåffa

David Tavakoli scoret først to før pause, reddet så på streken med sine edlere deler og satte til slutt inn sitt tredje for dagen med sin edle høyrefot. Så overlot han plassen til Basit som fikk sitt første mål for året.

KFUM-SOGNDAL 4-1 (2-0). I fjor sommer ble David Tavakoli hentet til KFUM fra Skeid. Med et vanvittig målsnitt på 88 mål på 130 Skeid-kamper, visste vi at en målsnik hadde ankommet Ekeberg. Etter en litt trøblete høst med skader, har han vist i oppkjøringen at han ville sette sitt preg på årets OBOS-liga.

Med dagens hat trick står han med fem på fem i 2020 - og er toppscorer i ligaen.

Kampen var også årets tredje hjemmeseier. Ni poeng og full pott på hjemmebane smaker godt.

- Det var en deilig seier. Vi var effektive i dag, det er lov det. Storseier! Vi er i underholdningsbransjen, og da er det viktig å score mål, sa Isnes til Profetene etter kampslutt.

Ledelse til pause
Det var et Sogndal med tydelig respekt som kom til Ekeberg for femte runde i OBOS-ligaen. Sogndal-bussen kjørte inn foran KFUM-hallen allerede i 10-tida i formiddag. Da klokka var 18, hadde «bussen» bare flyttet seg til 16-meteren på bysiden av KFUM Arena.

KFUM tok derfor enkelt initiativet i kampen, og de sortkledde fra Sogn la seg godt tilbake for å hugge til på kontringer og utnytte faste situasjoner.

Det er en skadeplaget KFUM-stall om dagen, og vondt ble til verre da Sortevik måtte overlate kapteinsbindet til Hammer da første omgang var halvspilt. Inn i Sortevik-rollen trådte ti år yngre Håkon Stavrum. Liggende for behandling langs sidelinja skulle Sortevik raskt være tilskuer til en real KFUM-opptur.

Hoseth Helland slo inn fra venstre og foran mål dyttet David Tavokoli inn ledermålet. Ikke ulikt målet han scoret da Jerv var på besøk her i serieåpningen. Og fra Hoseth – ikke ulikt innlegget som ga oss vinnermålet mot Raufoss. Målet var Davids tredje for sesongen.

Omgangen fortsatte som den hadde startet. KFUM med mye ball, mens Sogndal lignet lite på laget som skremte ligaen med ti mål på de første to kampene i sesongen. Heller ikke KFUM klarte å skape all verden, men kraftpakken Juba plaget stadig vekk sin oppasser.

Og førsteårssenioren skulle få betalt for strevet like før pause. Med hardt press fikk han dyttet læret fram til årets målmann så langt – David Tavakoli. Nådeløst satte han ballen i mål fra skrått hold. Sterkt!

Et effektivt og godt KFUM-lag gikk til pause med en fullt fortjent ledelse.

Fire Sogndal-bytter
Sogndal-trener Eirik Bakke gjorde muligens en historisk manøver da han byttet fire spillere i pausen! Mulig det har skjedd før etter korona-situasjonen åpnet for mer enn tre bytter i en match, men undertegnede har ikke fått det med seg i alle fall.

Med ny saft i skoa var vel planen til den gamle Leeds-spilleren å endre kampbildet på KFUM Arena. Det lyktes han i alle fall delvis med. Spillet bølget mer fram og tilbake. Med lange Sogndal-baller ble KFUM trykket tilbake og fikk ikke ro til å etablere noe eget spill.

Sju minutter ut i omgangen var imidlertid Øby nær ved å punktere kampen. Med et godt slått frispark skrudde midtbanemannen kula i metallet over Sogndal-keeperen. Samme Øby ble like etterpå trukket tilbake på venstrebacken for å la Hoseth hvile. En god illustrasjon på at Isnes må lete langt bak i backkøen om dagen – all den tid Dodou, Dahl og Collett er ute med skader. Inn på midtbanen med Remi Svindland.

Kampuret viste 58 minutter da Sogndal skulle få sin første skikkelige sjanse. Med Simon utspilt var det bare en mann igjen som sto i veien for en redusering. Og hvem dukket opp der? Jo, målmann Tavakoli selvfølgelig. Spissen så ut til å stoppe ballen med sine edlere deler - før han liggende fikk beinet læret unna.

Etter en liten hvil på sidelinja, meldte vår gode midtspiss seg til tjeneste igjen. Heldigvis! For noen minutter senere skulle hans første hat trick i KFUM-drakt være i boks.

Kåffa-forsvaret blokkerte et skudd. Stavrum plukket opp ballen, satte fart og fant Juba motsatt med en lang pasning. I sin favorittposisjon dro Juba seg inn i banen før han avsluttet. Skuddet ble stoppet i et Sogndal-bein, men igjen var David på rett plass til rett tid.

Med ballen i beina så toppscoreren opp og dunket sikkert inn 3-0  i det lengste hjørnet. Med 25 minutter igjen så det dermed ut til at vi skulle sikre årets tredje trepoenger uten å måtte sette vår lit til en sen scoring.

Noen minutter senere var det tid for massebytte for KFUM. Ut med Hammer, Juba og dagens mann – David Tavakoli.

Basits første
Håkon Stavrum tok over kapteinsbindet. 20-åringen var nær scoring da han sendte av gårde et skudd fra 16. En god redning som ga KFUM-corner.

Rett etterpå slo Stavrum hardt mot første. Der dukket Basit opp. Mannen som senket Sogndal på Intility i fjor høst, scoret sitt første for året.

Så skulle Sogndals Daniel Eid vise at han har mer enn en god kastarm. Mannen med de lange innkastene banket til fra distanse - og ballen suste inn i det lengste hjørnet.

Det skulle imidlertid bli et fattig trøstemål for gjestene. Dette var Kåffas og David Tavakolis aften. Med KFUM opp på en tredjeplass på tabellen og Tavakoli som ligaens toppscorer. Etter å ha stemt i KFUM-ropet, var beskjeden klar for sjefen:

- Restitusjon! Nå må vi gjøre alle de tinga som er viktige.

For allerede fredag er det ny kamp. Da kommer Åsane på besøk. Et lag som i dag slo Lillestrøm hjemme på Myrdal.