FIRE STJERNER OG EN NORWAY CUP-HELT

Vi har kommet til plass 40 til 36 i Kåffa-kåringen.

TIDENES 50 BESTE KÅFFA-SPILLERE er en artig bukett. Fire av dem var stjerner hos oss; den femte en av klubbens yndlinger. Og alle fikk litt for korte karrierer.

Den mest talentfulle er nok John Ole Hægland som kom til oss fra Start med attest fra Sørlandets store fotballmann Svein «Matta» Mathisen om at dette var en spiller helt for seg selv. Det stemte; sjelden har vi hatt en offensiv spiller med så stor fart i dribleraidene. Bare synd at det ble så mange skader og så få kamper.

Det ble det også for Nikolai Aarø. I hvert fall i forhold til potensialet. Nikolai var stjerne for juniorlaget på Sletta med kraft, fart og flott humør på kanten. Så ble han omskolert til sideback, og tok steget til et høyt nivå takket være trener Dan Eggens pedagogiske tålmodighet. Det var en stund ganske åpent i bakrommet på den backen, men litt etter litt vokste det fram en toppspiller. Altså et godt eksempel på vellykket skolering av egne spillere.

Her er dagens bukett:

40. Nikolai Aarø (120 A-kamper); en absolutt moderne back med tydelige offensive kvaliteter. Svært rask, herlige klyv og en viktig spiller fram mot klubbens første opprykk til 1.divisjon.

39. Johannes Thorsnes (90 A-kamper); glimrende fysiske egenskaper. Høyreist, naturlig sterk og røff i duellene. Scoret ofte (40 mål) og bandt laget godt sammen i 3.divisjon da 1980-årgangen var stammen i oppbyggingen av et nytt, sterkt Kåffa.

38. Pål Eidholm (90 A-kamper); også han var avgjørende da KFUM i en årrekke fra 2 000-sesongen preget toppen i 3.divisjon. Pål kom fra fast 1.divisjonsspill for Skjetten; hadde et godt skuddbein og utmerket seg med gode gjennomløp fra midtbanen.

37. John Ole Hægland (52 A-kamper); en av de med aller størst potensiale vi har hatt innom klubben vår. Meget elegant i spillestilen og en fin avslutter.

36. Øyvind A. Monn-Iversen (144 A-kamper); ble hentet til Kåffa som guttunge rett fra ett av sine utallige dribleraid under Julecupen i Ekeberghallen seint på 1970-tallet. Slepen og klok midtbanespiller som lyste under gullalderen gjennom 1980-åra.

Fikk du med deg de ti første på lista?
50-46: TO KEEPERE MED STRØKNE FØTTER
45-41: STERKE ÅRGANGER

Kåringen av TIDENES 50 BESTE KÅFFA-SPILLERE gjelder de som har spilt flere enn 50 serie -og cupkamper for klubbens A-lag for herrer. Grunnlaget er utelukkende prestasjoner i den vakre Kåffa-drakten. Det betyr at store stjerner som Henning Berg (Manchester United), Eivind Arnevåg (VIF og LSK), Espen Musæus (VIF), Ståle Andersen (Malmø FF) og Carl Erik Torp (Brann) bare får uttelling for det de har vært med på som spillere i KFUM. Lista er satt sammen av en jury med gamle menn, og kan absolutt diskuteres. Som alt annet i fotball.

KFUM_50BESTE_saksbilde

 

Annonse fra Obos-ligaen: