- Et seigt lag å slå

Ny kamp om tre poeng på Jessheim i morgen

Etter en uke med seiersrus etter seieren mot Raufoss forrige mandag, står nå Ull/Kisa for tur. Laget fra Jessheim har hatt en brukbar start og står med fire poeng på tabellen etter tre målrike kamper. De startet sesongen med å knuse Strømmen hjemme 4-0, og gikk deretter på en stor blemme borte mot Sogndal, og tapte 6-1. Deres siste kamp var hjemme mot Jerv, hvor det endte 2-2. 

Sist KFUM entret Jessheim Stadion i OBOS-ligaen er helt tilbake i Juni 2019. Da tapte laget fra Ekeberg 4-2.

- Det er et seigt lag å slå på Jessheim, det vet jeg. De er et godt hjemmelag, sier hovedtrener Jørgen Isnes. 

Han legger til de er nødt til å være gode med ballen, om de ikke skal bli straffet. 

Ull/Kisa er et av de lagene som har sluppet inn flest mål i ligaen til nå, med hele 9 baklengsmål på kun tre kamper. KFUM for sin del har kun sluppet inn fire mål, og har derfor en positiv målforskjell, i motsetning til jessheimslaget. 

- Vi har sett at de slipper inn en del mål, så vi har prøvd å være grundige i vår analyse for å se hvordan vi skal få både høl på dem, og i tillegg utnytte at de angriper med så mange spillere selv, forteller Isnes. 

Dårlig trend
KFUM har slitt nå i starten av sesongen med å få et baklengsmål tidlig i alle kampene, og har dermed fått den tøffe oppgaven med å måtte snu kampen. Laget har klart det i både kampen mot Jerv og Raufoss, men borte mot Strømmen ble oppgaven for tøff. 

- Vi må være enda bedre strukturelt, også har det vært litt tilfeldig på noen av målene, forteller Isnes. 

Han drar frem baklengsmålet mot Jerv som eksempel hvor de fyrte av et langskudd fra 25 meter og treffer i vinkelen og inn i mål:

- Det er litt både og, og da vil jeg være litt forsiktig med å peke på akkurat det. Da vil jeg heller peke på det at vi har tatt over i alle kampene, noe som viser at vi er godt trent og rustet til 90 minutter. 

Isnes legger til at de må prøve å unngå og alltid slippe inn mål først, for da vil det bli slitsomt og alltid måtte hente opp kampen igjen. 

5. plass
Til tross for å ha fått noen tøffe førsteomganger til nå i serien, ligger Kåffa på 5. plass i OBOS-ligaen med seks poeng. Dette er fem poeng mer enn laget hadde i fjorårets drømmesesong, på samme tidspunkt. 

- Vi synes vi har fått en bra poengfangst på de tre første, forteller Isnes. 

Vi synes vi har fått en bra poengfangst på de tre første

— Jørgen Isnes

Hvordan laget har sett ut er Isnes derimot ikke fornøyd med. Han forteller at han gjerne skulle sett lage få til enda mer og at de var enda bedre i presspillet sitt, noe som har vært lagets fokus den siste tiden. 

- Forbedrer vi akkurat den delen, blir det flere tre-poengere fremover, sier hovedtreneren.  

Skal vi tro Isnes rett, har nok KFUM sine supportere mye å se frem til. For noe som ofte kjennetegner et godt lag, er at de tar med seg poeng, selv når de ikke spiller på sitt beste. 

- Det er bra mentalitet i gruppen. Vi har hatt litt fokus på det, selv når vi havner under, at vi da fortsatt skal gå for å få tre poeng, forteller Isnes. 

Han legger til at han er fornøyd med hvordan laget har håndtert det i to av kampene, men mot Strømmen ble det for tøft, og at Strømmen da vant fortjent. 

- Jeg har sett oss bedre, men det er en styrke at vi nå står med tre poeng når vi har vært langt i fra vårt beste, både som lag og individuelt, forteller han. 

Kampen spilles i morgen kl. 18 på Jessheim Stadion og du kan se den på Eurosport og Dplay.

- Jeg gleder meg til å dra til Jessheim for å kjempe om tre poeng i morgen, forteller Isnes.

LES OGSÅ:
Hoseth på rundens lag
Seier på Ekeberg mot Raufoss
Øby nikket hjem alle tre

Annonse fra Obos-ligaen: