Øby nikket hjem alle tre

Sent, men så utrolig godt... Olav ble KFUM-klar i siste liten før overgangsvinduet stengte. I dag nikket han hjem tre poeng rett før slutt.

KFUM-JERV 2-1 (0-1). Sist vi spilte fotballkamp var det advent. Jaggu ble ventetida lang til vi skulle spille en tellende fotballkamp igjen. Når vi først måtte vente til juli med å spille, kunne vi håpe på et noe bedre sommervær. I dag var det uansett en gledens dag over at OBOS-ligaen var i gang igjen.

Jerv var et lag vi rundspilte på hjemmebane i 2019. I dag skulle det vise seg å bli en ganske annen match enn da vi slo de 5-0 her hjemme i mai i fjor.

Og om noen var i tvil; Jerv avslørte rimelig raskt sin kampplan på Ekeberg. Rett ned i en dyp 5-4-1 for å vente på et KFUM-lag som skulle få trille ball for så å hogge til når bruddene kom.

Det var Jerv som løsnet det første skuddet denne fredagen. Ikke alt for vanskelig for Simon som ga en retur.

Minutter senere fikk KFUM en strålende kontringsmulighet. Stavrum slo gjennom til Sanyang mot venstre, men i det vår nye ving var på vei gjennom fant dommeren ut at han skulle blåse av fordi en Jerv-spiller lå skadd midt på banen.

Sanyang var på farten igjen noen minutter senere da Håkon Hoseth rev seg løs på høyresiden. Sanyang kom dessverre litt for seint inn på legget som ble slått på tvers foran mål. Vår tredje OBOS-ligadebutant Fredrik Dahl ville også presentere seg. Backen, som kom fra Fram Larvik i vinter, rev til seg ballen og avsluttet over fra 18-19 meter.

Første i stanga
Så kom KFUMs store sjanse i omgangen. Et par KFUM-spillere fikk plass i boksen, og til slutt var det Tavakoli som fikk slengt av gårde en avslutning. Dessverre noen centimeter for langt til høyre - og stang ut.

Jerv skulle være mer heldig med centimeterne da det var spilt drøye halvtimen. Jerv utnyttet et brudd midt i banen og KFUM-forsvaret fikk ikke unna ballen som spratt perfekt for Jervs Diego Campos. Costaricaneren, med fortid for Chicago Fire i MLS, traff godt og ballen gikk i bue over det som var av spillere og snek seg inn via stolpen og i mål.

Maks uttelling for den kampplanen Grimstad-laget hadde lagt. KFUM på sin side hadde mye ball, men fikk ikke fart i vendingsspillet, og tok ikke sjansene da de bød seg og gjestene var ute av sin kompakte 5-4-1-ramme. Dermed sto det 0-1 til pause.

Fortjent utlikning
Lagene kom ut til andre omgang i flomlyset på KFUM Arena.

De første ti minuttene startet med at gjestene brukte det de kunne av tid på dødballer. Taktikken så ut til å lykkes da hele KFUM-forsvaret «sovnet» på en lav corner som trillet gjennom hele feltet. Heldigvis var heller ingen gule på pletten.

I stedet for en ny Jerv-scoring skulle det smelle i den andre enden. Fredrik Dahl banket inn fra venstre og der presenterte David Tavakoli seg for OBOS-ligaen 2020. Perfekt styring av vår midtspiss.

Til stor lettelse og jubel for alle KFUM-kamerater. I de påfølgende minuttene steg energinivået betydelig. Inn med Øby og Fisnik. En brukbar heading fra Sortevik på en corner og en fin skuddmulighet for Fisnik.

Da vi gikk inn i den siste halvtimen, så KFUM igjen ut som et mulig vinnerlag denne fredagen. Jerv ble liggende dypt og virket slitne.

Så var det disse centimeterne... I enden av en corner dukket Tavakoli opp igjen. Fra skrå vinkel kastet han seg fram – stolpen og ut.

Fisnik forsøkte seg med et skudd knapt ti minutter før slutt, men dessverre til side for mål.

Heldigvis skulle det komme en sjanse til. Rett før kampuret viste 90 minutter. Moa Mahnin kom inn kvarteret før slutt. Midtbanemannen slo følsomt inn i feltet og der dukket Olav Øby opp. Flyvende gjennom lufta stanget han læret i nettet.

For et comeback! For en avslutning! Og for en herlig start på OBOS-ligaen 2020!

Allerede mandag er det ny kamp. Borte mot Strømmen.