Seier på Ekeberg mot Raufoss

Kastrati headet KFUM til tre poeng

KFUM reiste tomhendte hjem fra Strømmen forrige mandag hvor de tapte 2-1. Det var en revansjelysten gjeng som entret Ekeberg i ettermiddag.

I startoppstillingen hadde Isnes gjort åtte utskiftninger fra forrige kamp. Simon Thomas fikk seg en smell på trening som gjorde at Pedersen tok over ansvaret i buret. Hammer tilbake fra skade, som tok over plassen til Troudart. Både Gaye og Dahl gikk ut med skader mot Strømmen, og Lindquist og Hoseth tok over deres plasser på backene. Isnes gikk også tilbake på midtbanen han brukte i første kamp med Stavrum og Fredheim Holm til fordel for Øby og Mahnin. Juba Moula og Sanyang fikk også ta over ansvaret på kantene fra storebror Yannis Moula og Kastrati.

Midtbaneduoen fra jervkampen satte seg fort i respekt da Fredheim Holm satte inn en ordentlig kroppstakling på en av Raufoss sine midtbanegeneraler ved ett minutt spilt.

Tung start
KFUM starter med masse energi og skaper et par sjanser, men dessverre var det Raufoss sin nr. 9, Rochester Sørensen som kom til den største sjansen da det var spilt syv minutter. Han dro seg fra høyre inn i feltet og krangler lærkula forbi Pedersen. 0-1 Raufoss.

Etter baklengsmålet var det mye fart i kåffaspillerne og de fikk til mange gode gjenvinninger uten at de klarte å skape de store sjansene.

Det var først etter 25 minutter de klarte å få sin første store sjanse. Juba vinner et innkast høyt i Raufoss sin banehalvdel og kaster den langt inn i feltet mot Tavakoli. En av motstandernes forsvarer fikk tak i ballen, men klarer ikke å klarere ballen ordentlig ut, og den ender hos Stavrum som sender av gårde en kanonkule som går rett utenfor stangen.

Sanyang utenfor 16
Minuttet senere ble kaptein Sortevik taklet stygt utenfor 16 meteren og skaffet laget et frispark. Sanyang stilte opp laget i feltet, men lurer alle og går på skudd som går rett i krysset. 1-1 KFUM.

_1700430
Alagie Sanyang med en kanonkule i krysset. FOTO: Sebastian Melsom Johansen

Målet satt virkelig fart på gutta som vant ballen raskt tilbake og styrtet i angrep. Sanyang gikk på skudd igjen, men ballen går rett på keeper som slipper ballen videre til Lindquist som skytter utenfor stolpen.

Og det sluttet ikke der. Hammer spiller som en fungerende courterback og sendte en følsom pasning fra egen banehalvdel og inn i motstanders 16 meter til Juba. Han går på skudd og ballen går i forsvarer og ut til corner.

Jørgen Hammer er tilbake og ble kåret til kampens kåffagutt. FOTO: Sebastian Melsom Johansen

Fredheim Holm tok corneren og sendte den dypt i feltet som Raufoss for klarert ut av feltet og ned til Stavrum som plukket den opp. Midtbanestrategen la ballen død og skøyt den på utsiden av målet. To store sjanser for hjemmelaget.

KFUM var det klart sterkeste laget i andre del av omgangen og gikk av banen med godt driv i spillet.

Andre omgang starter med et smell. Raufoss snappet ballen og stormet i angrep, ut kom Pedersen og nærmest stupte med hodet først inn i angrepsspilleren.

Kåffa startet omgangen som de sluttet den andre. Med mye energi og flere sjanser, som dessverre ikke ender i noen scoringer.

20 minutter ut i omgangen utførte Isnes et trippelbytte ved Basit inn for Tavakoli, Svindland inn for Stavrum og Mahnin for Fredheim Holm.

Etter byttene var det et litt mer rotete KFUM vi så. De slet med å komme frem til de store sjansene, selv om energien absolutt var der.

Ny energi
Laget hentet seg litt opp igjen og Sortevik gikk på et raid oppover i banen, og dro av seg 2-3 spillere før han blir felt et par meter utenfor feltet. Sanyang tok frisparket og prøvde å kopiere 1-1 scoringen, men denne ganger fanget keeper den.

Og KFUM fortsatte sitt høye press med et angrep med mange flotte involveringer, som ender hos Svindland som sendte ballen gjennom til Basit som fyrte ballen rett utenfor stangen.

Da det var igjen ca. 10 minutter satt Isnes inn på friske bein i Kastrati for Moula. Kastrati brukte ikke mer enn et par minutter før han satt sitt preg på kampen, Hoseth la inn et fantastisk innlegg og Kastrati headet ballen i nettet. 2-1 KFUM.

_1700448
Fisnik Kastrati avgjør kampen 2-1 med heading i feltet. FOTO: Sebastian Melsom Johansen

Kampen avsluttes 2-1 og hjemmelaget fortjent av banen med tre poeng ekstra på tabellen.