- Et hurtig og aggressivt lag

Raufoss entrer KFUM Arena i morgen.

En uke har gått siden bortetapet mot Strømmen, og nå står Raufoss for tur på KFUM Arena. Laget fra Vestre Toren har hatt en god start på sesongen, med en jevn kamp borte mot Tromsø hvor de tapte 1-0 og en maktforestilling hjemme mot Stjørdals-blink sist, hvor de vant 3-1.

- Raufoss er et av de lagene som angriper hurtigst og med flest folk i ligaen. Jeg har stor respekt for laget og de er vanskelige å møte, forteller hovedtrener Jørgen Isnes. 

Han legger til at de er et aggressivt lag som angriper med mange spillere omgangen. 

- Det er noe vi må prøve å unge at de får til når de kommer her på Ekeberg, sier Isnes. 

Raufoss hadde en middelmådig sesong og endte på 11. plass i fjor. Både KFUM og Raufoss har gjort en del endringer før årets sesong, og på spørsmål om Raufoss er et sterkere eller svakere lag enn i fjor svarer Isnes følgende:

- Det er vanskelig å si, de er et lag som kommer til å spille jevnt mot all motstand i OBOS-ligaen. De er et ungt lag med mye løpskraft, noe vi er klar over.

Han forteller at de har analysert Raufoss godt før morgendagens kamp, og at de ønsker å være offensive og gå i strupen på dem. 

Bedre utover sesongen
Lagene stiller nå likt med tre poeng hver på tabellen. Kåffa tapte skuffende sist borte mot Strømmen 2-1, mens Raufoss vant hjemme mot Stjørdals-blink. 

- Vil det ha noe innvirkning på psykologien til spillerne?

- Nei, men det er klart vi var skuffet etter Strømmen-matchen. I OBOS-ligaen vil kommer det til å variere i resultater noe både vi og Raufoss allerede har fått kjent litt på, forteller hovedtreneren. 

Han legger til at han ikke synes laget har spilt på sitt beste, hverken mot Jerv eller Strømmen og at han forventer å se laget bedre utover sesongen. 

En av de viktigste spillerne for KFUM i fjor var midtstoppergeneralen, Jørgen Hammer. Han ble skadet i oppkjøringen og har enda ikke fått noen minutter i årets sesong. Nå er han tilbake for fult på trening og var også med i troppen mot Strømmen. Hammer noterte seg for fem mål i 2019-sesongen, og alt tyder nå på at han skal være klar for å kjempe for de rød-hvite igjen. 

Hammer
Jørgen Hammer er tilbake.

- Vi får enda se på om han starter i morgen, men han har nå to fulle treningsuker, så det er fult mulig at han går inn og spiller, forteller Isnes. 

At Hammer er en viktig mann i Isnes sitt mannskap legger han ikke skjul på.

- Han er en ledertype vi trenger i laget til å holde avstand mellom lagdeler og holde laget intakt.

— Jørgen Isnes

Jevne oppgjør
Sist KFUM møtte Raufoss var borte 29. september 2019. Da tapte de 1-0, men sist Raufoss entret KFUM Arena var det hjemmelaget som trakk det lengste strået, og vant 2-1 med scoringer av Kristian Brix og Moses Mawa.  

- Det er så lenge siden, så det har jeg ikke sett noe på, forteller Isnes. 

Han utyper at det har skjedd såpass mye endringer i troppene, at det ikke er noe å bruke energi på.

- Når lag kommer her på Ekeberg er det uansett vi som skal være best. Vi har en god hjemmestatistikk over flere år, og den ønsker vi å opprettholde, forteller Isnes. 

Bred tropp
Begge KFUM sine backer, Dadi Dodou Gaye og Fredrik Kristensen Dahl måtte gå av banen i kampen mot Strømmen med skader. I tillegg så er det flere andre spillere som kunne gått inn i laget og spilt, som også er ute med skader i Tore Andre Sørås, Robin Rasch og Tobias Collett.

- Jeg liker ikke å prate om folk som er skadet, vi får heller prate om folk som er her, sier Isnes. 

Han trekker frem at det er morsommere å snakke om spillere som Christopher Lindquist som hadde et bra innhopp, da Gaye gikk av med skade mot Strømmen: 

- Det er gøy å se at han var såpass vass da han kom innpå!

Etter den spesielle oppkjøringen er Isnes glad for den nye regelendringen hvor han nå kan bytte fem spillere i hver kamp, og ikke bare tre. 

- Jeg liker det veldig godt. Det gjør at vi kan gjøre endringer underveis i kampen, sier Isnes.

Han kommer også med en kommentar på at han ikke er like fornøyd med dommernes vurderinger på hvor mye tid som blir lagt til:

- De må huske å legge til nok tid, jeg synes det blir lagt til for lite tid i fotball generelt.

Kampen kan du se på Dplay og Eurosport pluss.

LES OGSÅ:
Kjøp biletter til kampen
Øby nikket hjem alle tre
Bli kjent med lagene - Innlandstrioen

Annonse fra Obos-ligaen: