- En toppkeeper i emning

- Vi har keepere i klubben som holder norsk toppnivå, sier Miki, og spår at junior Jonathan kan få en flott keeperkarriere.

I forrige uke skrev vi her på Kåffa.no om juniorgenerasjonen som er på gang og vil vise seg fortjent til en plass på a-laget.

En av dem som har trent mye med a-laget de siste årene, er 18 år gamle Jonathan Ward Ådlandsvik. Og keepertrener Nikolai Venedik - mest kjent som Miki - er veldig imponert over den utviklingen Jonathan har hatt. Ikke minst de siste månedene.

- Om jeg skal være ærlig, så hadde jeg egentlig avskrevet at han skulle kunne ta steget opp på et a-lag. Nå har jeg endret den oppfatningen. Her har KFUM en ny toppkeeper i emning, sier keepertreneren.

Tre gode målvakter
Så er det selvfølgelig ikke gitt at det blir kamper på øverste nivå i nær framtid. For også junioren vet at det er solide keepere som står foran i køen. Knut har vist sin klasse i sesongåpningen, og i Alexander Pedersen har vi en veldig solid nummer to.
 

<em>Keepertrener Nikolai Venedik</em>
Keepertrener Nikolai Venedik

- Knut har aldri vært bedre enn nå. Alex har også tatt store steg, så vi vet vi har flere å spille på som sisteskanse nå. Og i tillegg har altså Jonathan vokst enormt sammen med Alex og Knut, sier Miki.

Vi har keepere i klubben som holder topp norsk nivå. Der må liste ligge.

— Keepertrener Miki
KFUM har ikke akkurat vært kjent for å ha en sterk keepertradisjon, men på dette området har det skjedd mye de siste årene. Nå jobbes det godt på keepersiden rundt a-laget, og i tillegg er det et sterkere fokus på utviklingen av keepere, både på jente- og guttesiden.

- Det ville vært utrolig moro om klubben hadde klart å utvikle en egen keeper som tok steget inn i OBOS-ligaen, og det har Jonathan alle forutsetninger for å gjøre. Så er det selvsagt mye jobb som fortsatt må gjøres. Han bli enda bedre i posisjoneringsspillet, bedre i feltspillet, bedre med beina og bedre én-mot-én. Jonathan har satt seg gode utviklingsmål, og må bare være tro mot disse, sier Miki.

Topp nivå
Miki tenker keeperutvikling til frokost, lunsj og middag. Nå gleder han seg stort over keepersituasjonen rundt klubbens a-lag.

- Vi har keepere i klubben som holder topp norsk nivå. Der må liste ligge. Det kreves mye mer nå enn det gjorde tidligere. Det er derfor ekstra imponerende om Jonathan skal klare å ta steget helt opp, men jeg tror det kan skje. Jeg vet ikke når, men med hard jobbing, så tror jeg den dagen vil komme, sier Miki.

LES OGSÅ:
- En annerledes gjeng
En keeperkultur i emning (Kåffa-blogg fra 2020)

Annonse fra Obos-ligaen: