Bank av Blink

Det ble en blytung kveld i Stjørdal. Klasse av Lasse sørget for at vi ikke tangerte vårt største tap i OBOS-ligahistorien.

STJØRDALS-BLINK - KFUM 4-1 (3-0). I ettermiddag gjestet KFUM den nye stadion til Stjørdals/Blink, og det var et revansjesugent lag som tok turen. Blink trakk det lengste strået da de sist møttes, og KFUM hadde litt å rette opp fra både Øygarden og Strømmen.

Isnes hadde foretatt bytter før kampen. Det var fjorårets keeperhelt i mål, Knut Skjærstein som endelig var tilbake på banen, etter et lengere skadeavbrekk. Inn kom også Mahnin, Stavrum og Tavakoli for Svindland, Dahl og J. Moula.

Tung start
Trøndelag bød på solskinn og fint vær da kampen rullet i gang. Like fint startet det ikke for Kåffa.

For kun etter knappe fire minutter fikk hjemmelaget lett spill. Et innlegg havnet hos toppscorer Mats Lillebo i feltet. Han fikk mer enn nok tid til å gi Keeper-Knut en kjedelig velkomst mellom stengene. Blink-spissen satte sikkert inn 1-0.

Noen minutter senere ropte KFUM-spillerne på straffe da Tavakoli gikk i bakken i feltet. En mulighet fra 11-meter'n kunne tatt oss tilbake i matchen, men dommer blåste spillet videre. I den samme situasjonen fikk vår toppscorer en smell i beinet som gjorde at han etter hvert måtte overlate spissplassen til Lasse Sigurdsen.

Utover omgangen fikk KFUM litt mer tak i spillet og skapte et par halvsjanser.

Men ved 32 minutter spilt var Blink igjen dødelige effektive. Deres høyre indreløper sprintet inn mellom stopper og back og ble slått elegant gjennom fra dypet. Han satte opp motsatt indreløper Kartum, og fra kort hold banket Blink-stjernen læret opp i nettaket.

Fra vondt til verre
Mats Lillebo har virkelig markert seg i årets OBOS-liga og var helt sikkert på tegnebrettet da KFUM-gutta la dagens kampplan. Likevel hadde ikke spissen gjort sitt for dagen.

For da det sto igjen fire minutter av førsteomgangen, dro Lillebo seg inn fra høyrekanten og inn i feltet. Blinks toppscorer ladet med venstrefoten og klinte ballen ned i venstre hjørne. 3-0 til Stjørdals/Blink!

Friske bein
Etter pausen foretok Isnes seg to nye bytter og satt Dahl og J. Moula inn for Mahnin og Sanyang.

Kun fem minutter inn i andreomgangen kom Blink seg til enda en kjempesjanse.

Heldigvis for gjestene, viste Gueye frem forsvarskreftene sine og fikk reddet ballen på streken.

Ti minutter senere mistet Rasch ballen på ca. 25 meter. Blinks Kartum fanget opp ballen og fikk fyrt av, men ballen gikk via Hammer og utenfor mål.

Da det sto igjen 25 minutter av omgangen, kom også Svindland inn for kaptein Sortevik.

Kun fem minutter senere ble siste Kåffa-bytte gjennomført ved å sette inn Stubberud for stopperkjempen, Hammer.

Alle de friske bena som kom inn for gjestene fikk nøytralisert kampen litt mer enn de hadde klart tidligere, men de store sjanse manglet fortsatt.

Total kollaps
Blink derimot fortsatte å være farlige og ved 77 minutter spilt, fikk de igjen spilt seg forbi Kåffa sitt forsvar og denne gangen var det Sondre Stokke som satt ballen i mål.

Det så lenge ut som Blink sin keeper, Johansson skulle holde nullen for første gang for A-laget, men det fikk heldigvis Sigurdsen satt en stopper for et par minutter før full tid.

Lindquist dro seg opp høyrekanten og fikk lagt ballen dypt inn i feltet hvor Sigurdsen stupte ballen elegant i mål. Det var for øvrig spissens første mål for klubben.

Dermed sørget han også for at vi ikke ble påført vårt andre firemålstap i løpet av våre 77 kamper i OBOS-ligaen. Verstingresultatet kom tilbake i mai 2016 da vi tapte 6-2. Også den gangen lå vi under 3-0 til pause. Motstander den gangen? Laget som kommer på besøk til Ekeberg på mandag, Sandnes Ulf.

Mens Blink kunne juble over en solid hjemmeseier får våre gutter bruke kvelden i Stjørdal på å rette blikket inn mot mandagens kamp.