Tore tar to nye år

Håper på comeback etter skade mot slutten av sesongen, men uansett er han nå Kåffa-gutt i 2021 og 2022.

Tore André Sørås leverte en kanonsesong for KFUM i fjor, og var ventet å være en nøkkelspiller også i år.

Men – 2020 ble langt fra den sesongen Follo-gutten hadde sett for seg. I en av vinterens første treningskamper rykket det til i kneet, uten at Tore tenkte at det var særlig alvorlig. MR-bildene som ble tatt noen dager senere var derimot svært dårlig nytt: Både en meniskskade og et korsbånd som måtte rekonstrueres.

Nå er den verste opptreningsperioden tilbakelagt, og de siste ukene har Tore vært å se i aksjon med ball på KFUM Arena. Da er det også gledelig å bringe nyheten om at Sørås har bundet seg til klubben i ytterligere to sesonger.

- Vi er glad for at Tore er på vei tilbake etter et langt skadeavbrekk. Han har virkelig gjort den tunge og ensomme jobben det er å komme tilbake etter en slik opplevelse, sier Thor-Erik Stenberg, som er meget tilfreds med at 22-åringen har signert en ny kontrakt med Kåffa.

- Han er en spiller med veldig høyt potensiale, og som vil bidra for oss både på og utenfor banen. Vi har veldig stor tro på hans ferdigheter og ser fram til et par gode år med han i stallen.

Roser samholdet
Selv er Tore glad for at en avtale er landet.

- Jeg signerte en toårsavtale fordi jeg synes at det sportslige tilbudet her er veldig bra. Vi har en spennende spillergruppe og et godt trenerteam som jeg ønsker å jobbe videre med. I tillegg er samholdet i klubben med på å gjøre valget enkelt, sier midtbanespilleren.

Det har jo vært kjipt, og man ønsker jo selvfølgelig å spille selv, men jeg har vært innstilt på å være ute en god stund.

— Tore André Sørås
- Så hva er status på skadesituasjonen din?

- Kneet kjennes bedre ut nå enn på lenge. Det er fortsatt ikke helt der det skal være, men det går riktig vei.

- Hvordan har du opplevd opptreningsperioden?

- Det var en litt tung periode i starten, men etter hvert som man merker fremgang, og spesielt nå i det siste hvor jeg får gjort mer og mer med ball, så er det mye lettere å motivere seg.

- Hvordan har det vært å følge kamper og treninger fra sidelinja?

- Det har jo vært kjipt, og man ønsker jo selvfølgelig å spille selv, men jeg har vært innstilt på å være ute en god stund, så det er ikke så mye annet å gjøre enn å være tålmodig.

Håper på 2020
- Når håper du å være kampklar igjen?

- Jeg håper selvfølgelig å bli klar så fort som mulig. Allerede neste uke hadde vært fint, sier Tore med et smil, før han legger til:

- Jeg har ikke avskrevet årets sesong helt, men har hele veien vært innstilt på at jeg mest sannsynlig ikke blir kampklar før neste år, så vi får se når det nærmer seg slutten av sesongen.

Vi ønsker Tore alt godt med tanke på videre opptrening - og gleder oss til å se Tores sugende løp fra midtbanen, både i 2021 og 2022.

Tore André Hagbø Sørås

  • Født: 18. juni 1998

  • Kamper/mål for KFUM: 48/3

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Follo, Viking

  • Aktuell: På vei tilbake fra skade og signert ny kontrakt med KFUM

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter