Styrker jentesatsingen med Brenne

Simen Brenne blir hovedansvarlig for styrket kvinner junior-satsing i Kåffa.

KFUM har opplevd stor vekst og utvikling på jentesiden de siste årene. Vi har store årganger gjennom hele ungdomsfotballen og har det siste året hatt fire landslagsspillere og totalt cirka 20 krets- og sonespillere på jentesiden.

Med et damelag som leverte en knallsterk sesong og tok seg inn i en ny landsdekkende 2. divisjon, ser vi også behov for å styrke satsingen rundt ungdomskullene.

Det er bakgrunnen for at Simen Brenne nå ansettes som hovedansvarlig for en kvinner juniorgruppe.

Erfaring fra toppfotballen
Brenne er tidligere toppspiller med 15 A-landskamper og Tippeliga-erfaring fra Moss, Fredrikstad, Lillestrøm, Odd, Strømsgodset og Sarpsborg 08. Han kommer nå fra Korsvoll der han blant annet har vært trener for klubbens gode 2007-lag. Brenne har B-lisens og har i tillegg trenererfaring fra blant annet Råde.

- Jeg har hatt en veldig fin tid i Korsvoll, men ser virkelig fram til å komme i gang her i KFUM, med en spennende og stor spillergruppe og en tydelig satsing på jentefotballen. I tillegg blir jeg del av et stort faglig miljø som vil være med på å utvikle meg som trener, og der jeg får brukt og delt av min erfaring fra toppfotballen i møte med kollegaer og mange jenter med klare ambisjoner, sier Simen.

Østfoldingen er bosatt på Ekeberg og har ett av sine to barn i gang i klubbens barnefotball.

- KFUM er en klubb som har mye spennende på gang, både i topp og bredde. Jeg skal også jobbe på klubbens akademi og ser også fram til å bidra på andre måter i klubben, sier 41-åringen.

En klubb for alle
Gro Majormoen, som er koordinator på jentesiden i ungdomsfotballen, ser fram til å få Simen i gang for fullt over nyttår. Hun gleder seg over den utviklingen hun har sett blant jentene de siste årene.

I årgangene 2007, 2006, 2005 og 2004 har vi samlet sett omtrent 80 spillere. Under disse årgangene er det også store kull. Totalt er det over 200 tenåringsjenter som spiller fotball i KFUM.

- Vi legger stor vekt på at vi kan gi et tilbud som tilfredsstiller ulike ambisjoner. At vi har så mange jentespillere i klubben om dagen, vitner om at vi lykkes ganske så bra med det. KFUM skal være et bra og riktig sted å være for de som sikter mot toppfotballen, samtidig som vi ønsker at flest mulig skal ha størst mulig glede av fotballen så lenge som mulig. At vi også har et damelag på et så høyt nivå er en stor inspirasjon for de mange jentene i klubben som ønsker å ta det lengst mulig, sier Gro.

Ikke alle brikkene er på plass i trener- og lederteamet rundt det som blir en kvinner junior-gruppe, men det er klart at Simen får med seg Henrik Sætrang og Julie Reinsnes, som de siste årene har vært med henholdsvis 2007 og 2008-årgangen. Det blir også etablert ytterligere en Jenter 17-gruppe og et rekruttlag med oppstart på nederste nivå i seniorfotballen.

Kontaktperson - ungdomsfotball jenter i Kåffa:
Gro Majormoen - [email protected]

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter