Landslagsdebutanter og kretslagsdominans

De siste dagene har to nye KFUM-jenter fått sin landslagsdebut, og ytterligere fire gjort rent bord på kretslagsturnering med NFF Oslo.

Tirsdag kveld ble det skrevet ny Kåffa-historie da Selma Jorfald og Elle Ulstein spilte sine første minutter med flagget på brystet. Det skjedde da Norges J15-landslag slo Sverige 5-2 på NAMMO stadion i Raufoss. Både Elle og Selma er en del av KFUMs J07-lag.

Selma spilte samtlige 90 minutter som midtstopper, mens Elle kom inn og bidro offensivt den siste halvtimen. Begge Kåffa-jentene kom godt fra landslagsdebuten.

- Dette er først og fremst veldig gøy for jentene, men også stort for oss som klubb. Vi er stolte av å kunne levere så gode fotballspillere, som også er gode ambassadør for hva KFUM står for som klubb, sier daglig leder Thor Erik Stenberg.

Les NFFs oppsummering av seieren mot Sverige her. Neste kamp for landslagsjentene kommer allerede fredag. Da venter Danmark, også det på Raufoss.

Jentenes landslagsdebut føyer seg inn i rekken over imponerende prestasjoner på jentesiden i klubben. Tidligere i høst fikk Marie Moen Preus og Mille Helland Flø sine landslagsdebuter for J14-landslaget.

Sist gang klubben hadde en aldersbestemt landslagsspiller på jentesiden var tilbake i 2003. Bare i høst har altså fire Kåffa-jenter fått sin landslagsdebut. Attpåtil har tre av disse spilt i KFUM hele sitt fotballiv, mens Elle kom flyttende fra Bergen med familien for noen år siden. 

- Vi må klype oss litt i armen noen ganger. Det er helt spesielle tider, og et bilde på at det jobbes godt i klubben. Det er til stor inspirasjon for både gutter og jenter ellers i klubben, forteller daglig leder Stenberg.

Nevnte Marie og Mille er 08-jenter, og brukte helgen på å representere NFF Oslo i en kretslagsturnering på Nærbø i Rogaland. Der hadde de også med seg lagvenninene Nikoline Helsted-Storhaug og Live Høvik Haukenes, som til sammen gjorde at fire Kåffa-jenter var med å prege NFF Oslo-laget.

Alle jentene var sterkt delaktige i en sterk kretslagsprestasjon av Oslos lag. De dro fra Rogaland med tre av tre mulige seire, og 12-0 i målforskjell. Vi gratulerer jentene med solid innsats!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter