To Kåffa-jenter på landslaget

Mille Helland Flø og Marie Moen Preus er tatt ut til å representere Norge.

I ettermiddag offentliggjorde Norges Fotballforbund det første landslagsuttaket for 2008-kullet. Der sto det to KFUM-navn: Mille Helland Flø og Marie Moen Preus. 

- Mille og Marie er to veldig dedikerte, lærevillige og ambisiøse Kåffa-jenter som elsker å spille fotball, og som elsker å trene og konkurrere. At de nå får muligheten til å teste og utfordre seg på et landslag er både spennende og veldig fortjent, men det er først og fremst en voldsom motivasjon og inspirasjon for de selv for videre innsats, og også for medspillere og for alle jentespillere i KFUM, sier trener Halvor H. Byfuglien.

De to er del av en Norge-tropp som skal til Kroatia for å spille en firenasjonersturnering i slutten av august. Mille er tatt ut som midtstopper, Marie som angrepsspiller. Laget, som omtales av NFF som "tidenes yngste landslag", skal møte Kroatia, Romania og Moldova.

Det hører med til sjeldenhetene at det står "KFUM" bak en jentespiller ved et landslagsuttak. En ransaking av klubbhistorien viser at det sist skjedde i 2003 (med et lite forbehold om at noe er oversett), den gang ble Kristin Lundanes Jonvik tatt ut på J17-landslaget* 

- Det blir lagt merke til at KFUM har markert seg og satt seg på kartet på jentesiden den siste tiden. Dette gjenspeiles blant annet i resultater og i antall spillere vi har inne på krets- og NFF-tiltak. Vi er en klubb i utvikling og en klubb man kan bli god i. Vi har mange gode spillere i klubben som trener mye og med kvalitet. Både Mille og Marie har vært i gode treningsmiljøer i mange år. Nå de siste årene i 2007-gjengen og tidligere hos 08-gutta (Mille) og hos 08-jenter (Marie). Fremtiden ser lys ut, sier koordinator på jentesiden i klubben, Gro Majormoen.

* Kåffa-jente Camilla Gustavsen (født i 1992) var også innom landslaget, men var M/S-spiller da hun spilte to aldersbestemte landskamper i 2008, mens Sara Hørte (som var innom KFUM) hadde meldt overgang til ØHIL før hun fikk flagget på brystet for første gang i 2017.


 

Annonse fra Obos-ligaen: