- Vi har mye å takke Stian for

- Vi klarer selvsagt aldri å erstatte Stian med en ny Stian. Han er på mange måter unik, sier Isnes.

I ettermiddag ble spillergruppa informert om at Stian Sortevik har spilt sin siste fotballkamp på toppnivå. Om det kom overraskende på spillerne, var det et trenerteam som var godt forberedt på det som kom.

- Vi har vært klar over situasjonen. På mange måter pushet vi på, og la til rette for at han skulle gå løs på en ny sesong etter fjoråret, så visste vi også at dette kunne skje i løpet av sesongen. Nå ble det umulig å kombinere familie, jobb og toppfotball videre, og det må vi bare respektere, sier trener Jørgen Isnes.

Stian kom «hjem» igjen til KFUM etter spill for Stabæk og Hønefoss omtrent samtidig som Isnes kom til klubben før 2015-sesongen.

- Han kom inn med en profesjonalitet og tok med seg de kravene som blir stilt i toppfotballen. Det var i sin tid avgjørende for opprykket vårt til OBOS-ligaen 2015. Siden har det skjedd mye med profesjonaliteten i klubben under min tid som hovedtrener og Stian har stått i det fordi han har visst hvilke krav som må stilles. 

KFUM-treneren legger ikke skjul på at han veldig gjerne skulle hatt med sin kaptein ut sesongen, men samtidig har han over tid forberedt seg på et KFUM-liv uten Stian på banen.

- Vi klarer selvsagt aldri å erstatte Stian med en ny Stian. Han er på mange måter unik, i alle fall i en KFUM-sammenheng. Samtidig har vi bygget opp en tropp nå som skal klare å fylle det tomrommet han etterlater seg, men selvsagt på en annen måte. Hvis vi ikke klarer å erstatte Stian over tid, så gjør ikke vi som er rundt og i laget jobben vår, sier Isnes.

Han har etter hvert opparbeidet mange gode KFUM-minner med Stian som sin forlengede arm på banen.

- Klubben har selvsagt mye å takke Stian for. Personlig har det vært en glede å kunne trene og være tett på en spiller av hans kaliber. Vi har delt mange flotte fotballopplevelser. Nå ønsker jeg han alt godt for det som venter med jobb og familie, og så skal vi som lag jobbe på videre. Stian var nesten alltid på sitt beste mot de beste, og da blir det sånn sett en kul test for spillergruppa og prøve seg mot ligaleder HamKam på bortebane uten Stian om halvannen uke, sier Isnes. 

Annonse fra Obos-ligaen: