- Veldig revansjesugen

Stian tar et år til! Og det er en motivert og revansjesugen kaptein Sortevik som vil lede KFUM-skuta i 2021.

Det var nok mange av oss som fryktet at vi hadde sett det siste av Stian Sortevik i KFUM-drakt. At hovmesterblikket han viste før 1-1-målet i desember-snøværet på Raufoss var et slags signaturpunktum.

Men, i dag kan vi glede alle som er glad i KFUM og OBOS-ligaen: Stian Sortevik har bestemt seg for at han tar et år til.

- Jeg er veldig glad for at det har ordnet seg. Jeg har aldri vært så lenge i tenkeboksen som nå. Lyst og motivasjon har jeg for så vidt hatt hele tiden, men jeg har måttet kjenne på at det er riktig i forhold til egen familie. Jeg kjenner jo innimellom på at jeg ikke får nok tid med de to gutta mine (4 år og 1 år og 4 mnd), sier balleleganten som fyller 33 i 2021:

- Jeg har en snill og forståelsesfull samboer, det setter jeg pris på.

Akkurat det settes pris på også av alle KFUM-kamerater. For det er utvilsomt en viktig brikke som falt på plass for trener Isnes denne uka.

Saken fortsetter under bildet.

0N7A72S27
Stian ble kåret til tidenes KFUM-spiller i 2019.

Tidenes beste
Stian ble for to år siden kåret til tidenes KFUM-spiller. Samme år ble spilleren som startet sin KFUM-karriere som 6-åring rangert som en av ligaens definitive stjerner. Nest best på NTBs spillerbørs, med 6 ligamål og dobbelt så mange målgivende.

2020 kom derimot ikke helt opp på 2019-nivået, verken for Stian eller laget. Det mener kapteinen selv det er ulike grunner til.

- Den unormale sesongoppkjøringen bidro til at jeg synes det var mer krevende å prikke formen. Jeg sleit med å komme helt i gang etter to-tre måneder uten fotballspill. I tillegg var jeg ute en periode med skade.

For lagets del, mener han:

- 2020 var ikke dårlig, men både jeg og laget håpet at vi skulle gjøre det minst like bra som året før. Jeg mener vi hadde potensiale og nok kvalitet også i fjor, men det ble en del utskiftninger og det er ikke til å legge skjul på at det tar litt tid til å bli kjent med hverandre og finne den rette dynamikken i laget. Akkurat det synes jeg kom seg mer mot slutten, sier Sortevik.

Dessuten:

- Alle lag hadde helt klart mer respekt for oss. De tok mer hensyn, både til meg og laget. I 2019 var vi underdogs i alle kamper, i alle fall i første halvår. I 2020 la flere lag seg bakpå.

Revansjesugen
Det er nå en spillesugen Sortevik som løfter blikket mot nok en sesong på KFUMs a-lag. Og følgende bør glede alle som har et KFUM-hjerte:

- Jeg er faktisk veldig revansjesugen, både på egne og lagets vegne.

For selv om Kåffa også i 2020 endte topp-25 i Norge, mener Stian at det skal siktes høyere nå.

- Målet bør være å ta en kvalikplass igjen, og det mener jeg skal være realistisk. Det krever imidlertid at vi gjør jobben alle mann. Det er små marginer i OBOS-ligaen, og se bare på Kongsvinger for eksempel som startet sesongen med opprykksambisjoner og endte med nedrykk.

Han liker det han ser i egen klubb. En utvikling der det tas gradvis nye steg i retning av det han kaller en profesjonalisering. Både rundt a-lag og i klubben for øvrig.

- Det å være på a-laget i KFUM er som natt og dag sammenlignet med for noen år siden. Vi utvikler oss stadig, og det gjøres på en sunn måte, mener veteranen.

På rekordjakt
Han gikk ut av 2020 som nummer to på klubbens adelskalender, med 333 kamper. 2021 kan bli året der han passerer klubblegenden Klaus Odden som har like mange a-kamper som året har dager.

- 32 kamper opp til 365, ikke råd til mye skader og karantener her?

- Nei, det betyr vel at vi får forsøke å komme langt i cupen, sier Stian med et smil.

- For det kan vel være greit å gjøre det unna i 2021, så du ikke må ta enda en sesong?

- Ja, det kan du si. Den avgjørelsen skal ikke tas nå, men en vet jo aldri. Det hadde vært fryktelig gøy å være med inn på ny stadion, men det ser tøft ut, innrømmer Sortevik.

Døra settes altså på gløtt der for at det ikke blir siste år med gjengen, men nå er vi i første omgang mer enn glad for at kapteinen vår blir å se på banen også i 2021.

67 dager igjen til seriestart...

LUDV9845

 

Annonse fra Obos-ligaen: