- Tusen takk til alle i og rundt klubben

Hammer blir ikke å se i rødt og hvitt neste sesong.

En bauta, ledertype og KFUM-profil av de sjeldne takker for seg!

For etter en lang og grundig runde i tenkeboksen har Jørgen Paulov Hammer (31) bestemt seg; det er tid for å ta fatt på en annen karrierevei der paragrafer dominerer livet mer enn tallkombinasjoner på taktikkbrettet.

Hammer har nemlig takket ja til å bli advokatfullmektig i et av landets ledende advokatfirma.

- Det har uten tvil vært et stort og vanskelig valg for meg, og jeg er glad for at alle parter har gitt med nødvendig tid til å ta valget, sier Hammer til Kåffa.no.

140 kamper
Han stoppet på 140 kamper og 9 mål i KFUM-drakt og setter dermed punktum som en av de mest markante spillerne som har ikledd seg den vakre drakta (som fra neste år blir levert av Hummel).

Jørgen kom inn dørene i hallen før klubbens OBOS-debut i 2016, lokket hit av tidligere Stabæk-medspillere i Stian Sortevik og Thorstein Andersen Aase.

2016 ble ikke helt som håpet med en ankelskade som satte han på sidelinja fra tidlig i sesongen. Han var sentral da vi spilte oss opp igjen og viktig når vi har klart å etablere oss i OBOS-ligaen de siste sesongene.

- Det er klart at opprykket i 2018 var et høydepunkt, samtidig så ble 2019 en fantastisk sesong der vi overrasket mange med det vi leverte, sier 31-åringen.

2021 ble veldig amputert for den tidligere Stabæk- og Start-spilleren. Det ga motivasjon til å slå kraftig tilbake i 2022. Her har Hammer igjen vist hva han betyr som fotballspiller og med sin tilstedeværelse i det som ble tidenes KFUM-sesong.

Perfekt match
Samtidig er vinnerskallen Hammer skuffet over at vi ikke klarte å vippe de viktige og "riktige" kampene vår vei, og at laget ikke var i en bedre utgave i kvalikkampen mot Kongsvinger.

- Først er det veldig lite som skiller oss fra den direkte opprykksplassen. Så må vi spørre oss om hvorfor vi ikke vinner de nøkkelmatchene der. Hvorfor er ikke flere av oss på vårt beste når det virkelig gjelder? Inn mot Kongsvinger-kampen er vi nok i en litt dårlig stim, og jeg kan nok merke at vi er preget av litt stress i gruppa, at det er en del høye skuldre. Det er enormt med kvalitet i den troppen, men så handler det om å få det ut når det gjelder og i de kampene som det er viktig å vippe i vår favør, sier Hammer.

Han ser likevel tilbake på en fantastisk tid i KFUM. 

- Jeg har blitt en utrolig stor fan av klubben, av folka i og rundt klubben og med tanke på hvordan klubben drives. Det er ingen tvil om at KFUM og jeg har vært en bra match. KFUM har evnet å få maks ut av meg som spiller og menneske, og jeg har følt at jeg har kunne være en viktig bidragsyter, samtidig som det er lagt godt til rette for at jeg kunne kombinere utdannelse og fotball i Oslo, sier Hammer.

Selv om det er over nå, holder Hammer døra på gløtt for at han blir å se på en fotballbane igjen en gang i framtiden. 

- Jeg er jo ikke for gammel, og ingenting i livet er skrevet i stein, men akkurat nå ser jeg veldig fram til å gå i gang som advokatfullmektig, og ser fram til en hverdag som helt klart har elementer ved seg som jeg kjenner igjen fra mitt liv som toppidrettsutøver, sier Hammer.

Et forbilde
Navnebror Isnes er takknemlig for at han har hatt Hammer i sine rekker gjennom hele hans tid som hovedtrener.

Kåffa-treneren legger ikke skjul på stopperveteranen har vært og bør være et forbilde for mange.

- Hammer har hele tiden vært med å bygge KFUM sterkere og inn i dagens toppfotball. Han har vært en stor bidragsyter når det kommer til profesjonalitet, på og utenfor banen. Han setter krav rundt seg og har dermed økt kvaliteten på det vi holder på med. Det er spesielt for klubb, lag, trenerteam, meg og ikke minst Hammer at det nå er over i Kåffa. Nå må noen andre ta opp hansken til Hammer. Jeg regner med noen både har sett og lært, sier Isnes.

Vi takker Hammer for alt han har bidratt med i KFUM!

Se bilder med noen glimt fra Hammers KFUM-karriere.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter