Taaje ny Kåffa-stopper

Spiller med gode Ekeberg-minner tar plass i KFUM-forsvaret.

Mansour Gueye pakket seg ut av KFUM-garderoben og tok med seg fotballskoa til Sogndal tidligere i måneden. Nå har erstatteren sjekket inn i KFUM-hallen:

23 år gamle Jesper Taaje.

Målet bør være å bli et stabilt kvaliklag, for så å kunne kjempe om et opprykk etter hvert.

— Jesper Taaje
Hemsedølen hadde flere sesonger bak seg i Kjelsås før han spilte høstsesongen for HamKam i OBOS-ligaen i 2020.

Nå bytter han ut kameratene på Hamar med kameratene på Ekeberg.

- Dette gleder jeg meg veldig til, sier Taaje, som har signert en treårskontrakt.

- Her kan jeg bli med på et spennende prosjekt i KFUM, blant annet med flotte stadionplaner, samtidig som jeg kan kombinere videre studier i Oslo innen fysisk aktivitet og ernæring på en god måte.

Godt tak på Kåffa
Den 192 centimeter høye stopperen imponerte i grønt og hvitt i fjor høst. Taaje fikk 12 kamper for et HamKam-lag som hadde en sterk avslutning på sesongen i 2020.

Og vår nye stopper har tidligere vist at han trives på Ekeberg:

  • Noen av oss husker da juniorlaget til KFUM ble slått ut av et hardtkjempende Hallingdal-lag i semifinalen i Norway Cup i 2016. I midtforsvaret til Hallingdal: Jesper Taaje.
     
  • Da HamKam var på besøk på KFUM Arena i fjor høst, utliknet gjestene rett etter at vi hadde tatt ledelsen. Målscorer: Jesper Taaje.

- Ja, jeg trives på Ekebergsletta, selv om vi måtte ta til takke med sølv de to gangene jeg spilte finale i Norway Cup med Hallingdal, sier Taaje med et smil.

Utviklet i Kjelsås
Hemsedølen dro til Oslo og Kjelsås rett etter at han var ferdig med videregående. Hos blåtrøyene har han fått rikelig med spilletid og tatt nye steg mot toppfotballen.

- I Kjelsås har jeg fått utvikle meg steg for steg for steg, med et godt trenerteam og et veldig godt miljø. Høsten i HamKam viste at jeg kunne ta nivået et steg opp, og den erfaringen gjør også at jeg går inn i spillergruppa i KFUM med større trygghet og et mål om å gå inn for å bidra direkte, sier Taaje.

Han beskriver seg selv som en duellsterk stopper med en god fot. Beskrivelsen støttes av sin nye hovedtrener.

- Jesper er en midtstopper vi har fulgt noen år i Kjelsås, og vi ønsket han inn før han gikk til HamKam, men det var med tanke på 2021. Taaje virker som en veldig fin type, og har spisskompetanse på duellspill både offensivt og defensivt. Han har en veldig god fot som kan brukes til å løse ut spill. Jeg tror hans ferdigheter komplimenterer de andre stopperne vi har godt. Han er i en perfekt alder og har mange gode år foran seg, sier Jørgen Isnes.

Selv har Taaje ambisjoner om å ta et nytt trinn på sin fotballkarrierestige som KFUM-spiller.

- Målet bør være å bli et stabilt kvaliklag, for så å kunne kjempe om et opprykk etter hvert, sier 23-åringen.

Vi ønsker Jesper varmt velkommen til Ekeberg!

Jesper Taaje

  • Født: 25. okt 1997

  • Posisjon: Midtstopper

  • Tidligere klubber: Hallingdal, Kjelsås og HamKam

  • Høyde: 192 cm

  • Aktuell: Signert kontrakt med KFUM som strekker seg ut 2023.

Annonse fra Obos-ligaen: