Mansour til Sogndal

- Med blandede følelser at jeg bytter klubb, sier stopperen.

Mansour Gueye skal de neste årene sette inn sine saftige taklinger i Sogndal-drakt. Det ble klart etter at de siste detaljene falt på plass på Fosshaugane denne uka. Den første økta med nye lagkamerater hadde han i formiddag.

Mansour kom til KFUM fra Strømmen i sommervinduet i 2018. Før det hadde han flere sesonger bak seg i Skeid. Et herlig Mansour-minne fra 2018-høsten var da han banket inn scoringen mot Fredrikstad på hjemmebane.

En god 2019-sesong ble fulgt opp med en imponerende 2020-sesong fra den høyreiste midtstopperen. Sammen med Jørgen Hammer utgjorde Mansour et bunnsolid stopperpar. 

Mansour var den KFUM-spilleren med mest spilletid gjennom fjoråret og etter endt sesong ble han kåret til årets KFUM-spiller.

Nytt steg
Nå har han signert en treårsavtale med Sogndal.

- Sogndal er en stor klubb, og det føles riktig for meg å ta et nytt steg i karrieren nå. Jeg mener det er stor mulighet for å kunne spille i Eliteserien med Sogndal, og her får jeg leve et liv med hundre prosent fokus på fotball. Det har vært et mål for meg sier 27-åringen,

Selv om han gleder seg til det som venter, drar han også fra hovedstaden med et visst vemod.

- Jeg har hatt fine år i KFUM, og nettopp derfor er det med blandede følelser at jeg bytter klubb. Jeg har trivdes veldig godt, med spillere, trenerteam og alle rundt klubben. Jeg vil takke alle som har bidratt til å gjøre oppholdet i KFUM så bra for meg, sier Mansour.

I tillegg til å ha levert varene på banen, har Mansour vært svært godt likt utenfor banen. Og trolig vil Mansour bli like sårt savnet av gutter og jenter på akademiet som av trener Jørgen Isnes.

- Jeg har trivdes veldig godt med akademiet og alle barn som har vært del av akademiet. De har gitt meg mye, sier Mansour. 

- En av ligaens beste
Trener Isnes vil savne både spilleren og mennesket Mansour.

- Mansour har etter hvert blitt en leder i laget vårt. Fra benketilværelse i Strømmen, har han gjennom denne perioden i KFUM blitt en av OBOS-ligaens beste midtstoppere. Jeg unner han denne muligheten i Sogndal, samtidig som jeg synes det er synd at han havner hos en rival av oss. Jeg vil også trekke frem mennesket Mansour. Det er synd å miste den personligheten. Varm, god, omsorgsfull og en god leder. Jobben hans på akademiet har vært uvurderlig. Han er elsket av unga, sier KFUM-treneren.

Mansour vil først bli å se i aksjon på KFUM Arena når Sogndal kommer på besøk i tredje siste serierunde, 25. oktober. Bortekampen mot Sogndal spilles 1. juli.

Vi ønsker Mansour lykke til!

Annonse fra Obos-ligaen: