Ny mann i trenerteamet

Med lang fartstid fra Vålerenga.

Kort tid før haspene festes for dette overgangsvinduet, kan Kåffa.no offentliggjøre nok en overgang, Vel og merke er det ikke snakk om en spiller denne gangen, men en signering for å styrke trenerapparatet rundt a-laget.

Mannen som går inn glassdørene i KFUM-hallen - og snart blir å se på KFUM Arena - heter Johannes Moesgaard.

«Johs» sjekket ut fra Intility og Vålerenga i vinter da Dag Eiliv Fagermo kom til Eliteserie-klubben. Moesgaard kom til VIF helt tilbake i 2006 og har i mange år jobbet med klubbens ungdomslag. Han har også jobbet opp mot og med Eliteserie-laget, og var assistent under Ronny Deila.

- Styrker oss på sport
Nå skal han bruke sin erfaring og kompetanse sammen med Jørgen Isnes og resten av trenerteamet.

- Etter at jeg var ferdig i VIF har savnet etter treningsfeltet vært stort. KFUM har nå vært villige til å legge til rette for at jeg kan kombinere studier på Norges idrettshøgskole (NIH) med nettopp dette, i første omgang ut året, sier Moesgaard.

Daglig leder, Thor-Erik Stenberg, er svært fornøyd med «signeringen». 

- Vi har over tid jobbet med å styrke den sportslige kompetansen i klubben. Inn i dette passer Johannes veldig bra. Vi ønsker å være en stabil klubb i OBOS-ligaen og har også ambisjoner med damelaget vårt. Vi har et solid trenerteam rundt a-laget vårt, men Johs tilfører erfaring på spillerutvikling fra det beste miljøet i Norge, samt erfaring fra Eliteserie. Vi har som mål å utvikle spillere, trenere og ledere, og Johs er ambisiøs og ønsker å utvikle seg videre hos oss, sier Stenberg.

- Passer perfekt
Den nye trenerressursen gleder seg til å komme i gang på feltet og i klubben.

- Jeg kjenner godt til KFUM, og har venner og bekjente som har spilt og jobbet i klubben de siste årene. Så jeg vet at miljøet i KFUM er godt, både faglig og sosialt. Jeg kjenner Oslo-fotballen godt og har et sterkt ønske om å kunne bidra til å styrke KFUM sin posisjon i hovedstaden ytterligere i konkurranse med mange gode lag, sier Moesgaard. 
Hovedtrener Isnes mener klubben nå får inn en superressurs.

- Johannes har mange års erfaring fra VIF i ulike roller. Der har han ledet treninger med ulike topptrenere og toppspillere. Han er en godt likt person blant de han har jobbet med, og de han har jobbet under. Han passer oss perfekt, nå som Daniel tar tak i andre oppgaver i klubben, og sliter med kneet sitt. Johannes styrker det gode teamet vi har med Miki (keeper), Fredrik (fysio) og Lübeck (ass), sier Isnes.

Fikk du med deg denne overgangen?
Fra Odd til Kåffa

Annonse fra Obos-ligaen: