Ny keeper klar for KFUM

I fjor var han en av PostNord-ligaens beste burvoktere. Nå er Andreas Vedeler klar for KFUM.

Etter en kanonsesong for Eidsvold Turn på nivå tre, var kontraktsløse Andreas Vedeler på blokka til flere klubber på høyere nivå etter årets sesong.

Nå har 27-åringen bestemt seg for å fortsette karrieren på Ekeberg. 

Bunnsolid sesong 
Asker-gutten kommer i likhet med mange av våre tidligere nyervervelser fra flere gode sesonger i PostNord-ligaen. Nå gleder han seg til å ta steget opp et hakk og spille OBOS-liga fotball for KFUM.

- Valget var enkelt da KFUM kom på banen. Jeg har sett flere av årets kamper, og vet at det er mange gode spillere i klubben, innleder han.

Eidsvold-keeperen var på utgående kontrakt hos de blå, og har signert en kontrakt som gjør han til Kåffa-spiller i minst to sesonger fremover. 

- Etter et par økter med laget, har jeg veldig mye positivt å si om både spillerne, trenerne og menneskene i klubben, forteller Vedeler, som gleder seg til å komme i gang.

Vil holde orden
Den høyreiste sisteskansen måler nesten to meter på strømpelesten.

Han beskriver seg selv som en solid skuddstopper, som er opptatt av å organisere og kommunisere tydelig.

I tillegg når han langt med sin solide venstrefot, noe Kåffa-publikumet allerede vet å sette pris på etter at Emil Ødegaard kom til klubben. 

Fra før har det blitt klart at Jonas Brauti ikke spiller i KFUM i 2023. I går kom også nyheten om at Mats Viken forlater Ekeberg etter denne sesongen. 

Dermed var det behov for å styrke keeperteamet før 2023-sesongen. Keepertrener Nikolai Venedik er glad for at det ble nettopp Vedeler.

En god match
- Andreas er en spiller vi har fulgt gjennom de siste sesongene. Han har vært aktuell for oss tidligere og styrket det gode inntrykket vi hadde av han etter å ha trent med oss den siste tiden, forteller Venedik.

Og Vedeler kaster selv ballen perfekt tilbake på lissa til "Miki" når han skryter av treningskulturen og keeperopplegget i klubben.

- Alle pusher hverandre konstant på trening for å bli bedre, og jeg merker at alle drar i samme retning. Klubbens apparat rundt keeperne er mye bedre og mer profesjonelt enn hva jeg har vært en del av tidligere, noe som definitivt gjør at jeg vil utvikle meg videre som keeper her.

Vi gleder oss til å følge utviklingen til Andreas de neste årene. Velkommen! 

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter