- Meget spennende unggutt

Kristian var 5 år da han startet i Kåffa. Nå er 16-åringen tatt opp i a-stallen.

Det gror godt i KFUM-kameratene. Nylig kunne vi ønske Philip velkommen tilbake og fortelle at Aksel var tatt opp fra juniorgruppa.

Nå tas også 2005-gutt Kristian Solberg Aarstad opp i a-stallen. Kristian har jobbet hardt over mange år og det er ingen stor overraskelse at han skulle ta steget opp på et a-lag.

Men – at det skulle skje allerede nå – var kanskje mer overraskende. Også for spilleren selv. 

- Jeg ble veldig positivt overrasket! Dette ga meg enda mer motivasjon til å fortsette og jobbe på videre, sier Kristian.

Hardt arbeid
Han startet sin fotballkarriere i Kåffa som 5-åring.

- Jeg var innom et par år i Kolbotn da jeg gikk på barneskolen da vi bodde der. Bortsett fra det har jeg vært i Kåffa hele tiden. Dette er klubben min, sier en stolt 16-åring.

Kristian har gått gradene i KFUM. Spilt på gode lag i 2005- og 2004-årgangen med dedikerte og gode trenerressurser.

- Det ligger utrolig mye trening bak, og han har jobbet tålmodig med alle delene av spillet sitt. Kristian har jevnt og trutt blitt matchet opp i klasser og vist hele veien at han har behersket nivåene. Det er kanskje den egenskapen som har imponert meg mest, sier klubbens utviklingsleder Carl-Erik Torp.

Han er en hardtarbeidende og ambisiøs gutt, med gode offensive kvaliteter.

— Jørgen Isnes
Kristian har trent tre uker med a-laget, og også der har midtbanespilleren tatt nivået:

- Han er en meget spennende unggutt som har tatt a-lagsnivået bare etter noen treningsuker med oss. Han er en hardtarbeidende og ambisiøs gutt, med gode offensive kvaliteter. Han har fotballsmartness på plass og i tillegg evne til å tørre å utfordre når det er riktig, skryter a-lagstrener Jørgen Isnes.

Håper på OBOS-spill
Kristian fikk vist seg fram på samling med G15-landslaget i fjor. I år håper han å få vist seg fram på nest høyeste liganivå i Norge.

- Jeg håper på å få et innhopp i OBOS-ligaen, og etter hvert etablere meg og spille bra der. Videre håper jeg å være med på å spille Kåffa opp i Eliteserien, og på lang sikt er drømmen å spille i Europa.

Kristian har signert en avtale som knytter han til klubben ut 2023. Vi gleder oss til å følge unggutten videre.

Fikk du med deg da Kristian deltok på crossbar-challenge tidligere i vinter. Der snakker han også om 2020 og ambisjoner - både på egne og klubbens vegne:


Kristian Solberg Aarstad

  • Fødselsdato: 26.01.05

  • Posisjon: Offensiv midtbane (indreløper og 10-er)

  • Aktuell: Signert kontrakt med Kåffas a-lag

Annonse fra Obos-ligaen: