Aksel (18) tas opp i a-stallen

- Setter stor pris på denne sjansen jeg har fått, sier 18-åringen.

Det er alltid ekstra gledelig når spillere tar steget fra eget juniorlag og opp på a-laget. Denne uka fikk junioren Aksel Baran Potur kontrakten som gjør at han går inn i a-stallen for 2021-sesongen.

Aksel er født i 2002 og har de siste årene vært del av Kåffas juniorgruppe. Han har bodd hele livet på Abildsø og fotballreisen opp på Ekeberg har gått fra de grønnkledde ved Østensjøvannet via Skeid og Lillestrøm før han kledde deg i rødt og hvitt fra 2019-sesongen.

- Jeg føler at jeg har tatt bra med steg helt siden jeg startet i KFUM. Mye av dette er på grunn av hardt arbeid, men også på grunn av den veiledningen som Marius, Kristoffer og Jon Terje har gitt meg på juniorlaget. Jeg har hatt en bra kamparena, men også en god treningshverdag som inkluderer mye futsal, sier Aksel.

Omskolert til back
Tidligere i karrieren har han vært både midtbanemann og kant, men det siste året har han funnet sin plass på backen.

- Jeg vil si at mine styrker på banen er at jeg er god 1v1, både offensivt og defensivt, og at jeg kan dra av spillere, bra teknisk. 

Om a-lagskontrakten, sier Aksel:

- Dette gir meg enda mer motivasjon til å jobbe enda hardere enn før. Jeg vet at dette er en lang prosses og setter stor pris på denne sjansen jeg har fått.

Ydmyk, alltid i godt humør og interessert i å bli best mulig og hjelpe laget og lagkameratene sine til å lykkes.

— Marius om Aksel
En sjanse som så til de grader er fortjent, ifølge Marius Jacobsen. Juniortreneren er vanvittig imponert over innstilling, holdning og utvikling på unggutten som han nå gleder seg over å sende opp til våre beste menn.

- Han kom til oss da han ikke kom inn på Lillestrøms juniorlag i overgangen fra G16 til junior. Det første året på junior var han i skorpa mellom junior 1 og junior 2. Det som er spesielt med Aksel er at jeg aldri har hørt han klage eller skylde på andre. Alt Aksel er opptatt av er utvikling, sier Marius.

Et forbilde for mange
Sånn sett mener han at Aksel bør være et forbilde og inspirasjon for andre unge KFUM-gutter og -jenter.

- Han er genuint opptatt av sin egen utvikling og legger det fulle ansvaret over den utviklingen på seg selv. Han vet at om han gjør jobben sin så kommer resultatene og han har ikke hastverk med å lykkes, bare med å jobbe hardt nok. Han gir alt på hver trening, står igjen etterpå og møter opp før. Og han jobber systematisk med å bli bedre fysisk rustet utenfor trening og gjør de små og «kjedelige» tingene med høy kvalitet. Han er ydmyk, alltid i godt humør og interessert i å bli best mulig og hjelpe laget og lagkameratene sine til å lykkes, sier Marius.

Assistenttrener og spillerutvikler på a-laget, Johannes Moesgaard, er imponert over det han har sett på a-lagstreninger i vinter.

- Han er hardtarbeidende og målbevisst. Aksel har en meget god fysisk kapasitet, fart og utholdenhet og en god venstrefot. Han skal få god tid og skal foreløpig tilpasse seg a-lagshverdagen ved å trene godt og riktig. Gjennom dette vil han kunne utvikle seg godt gjennom året, og på sikt finne sin plass på a-laget, sier Moesgaard.

Annonse fra Obos-ligaen: