- Ingen undervurderer Kåffa lengre

- Det kan like gjerne være KFUM som Brann som tar seg til en cupfinale, sier tidligere Brann-spiller og Kåffa-gutt Carl-Erik Torp.

Carl-Erik Torps Brann-karriere fikk en brå slutt da han fikk hjertestans i forbindelse med en eliteserie-kamp mot Sogndal høsten 2011. Før han ble ansatt i KFUM som utviklingssjef i 2017 jobbet han flere år i Branns ungdomsavdeling.

Torp har for tiden permisjon fra sin stilling, og følger sånn sett både Brann og KFUM litt på avstand. Det blir likevel spesielt når to klubber han har så kjær møtes til kamp om en kvartfinale i cupen.

Møtes med respekt
- Jeg ser for meg en jevnt og tett kamp, spår Carl-Erik, som også jobber som fotballekspert i NRK.

- Men en ting er helt sikkert; Brann kommer til å ta KFUM på høyeste alvor. Respekten for Kåffa i Fotball-Norge er høy, og det er slutt på den tiden da KFUM kunne håpe på at de ble undervurdert.
 

Han fikk selv være del av cupfinalefesten da Brann møtte Aalesund høsten 2011, selv om han ikke kunne spille på grunn av hjertestansen et par måneder tidligere. Brann tapte, men Torp minnes likevel godt rammen rundt og den festen det var for bergensere.

- Selv om opprykk i år er det viktigste, vil selvsagt en cupfinale nå i vår være veldig etterlengtet for et sulteforet bergenspublikum, sier Torp.

Vekker i Sarpsborg
Likevel ser han ikke bort fra at cupreisen kan stoppe allerede på Intility lørdag ettermiddag.

- Kåffa har et godt lag. Nå fikk laget seg kanskje et skremmeskudd i Sarpsborg sist, men det var kanskje like greit. Jeg forventer et offensivt KFUM-lag med spillere som griper den sjansen dette tross alt er. Det kan like gjerne være KFUM som Brann som tar seg til en cupfinale, sier Carl-Erik.

Og om det er utfordrernes helg, kan det bli Kongsvinger mot KFUM neste helg (KIL møter Viking). I så fall enda et oppgjør mellom to av av Carl-Eriks klubber...

 

Lagene i 4. runde
Aalesund – Bodø/Glimt 0-3
Nardo – LSK
KFUM – Brann
Kongsvinger – Viking
Raufoss – Strømsgodset
Sandnes – Start
Åsane – Sarpsborg
Molde – Odd

Slik spilles kvartfinalene:
Bodø/Glimt – Nardo/Lillestrøm
Molde/Odd – Åsane/Sarpsborg 08
Sandnes/Start – Raufoss/Strømsgodset
KFUM /Brann – Kil/Viking

* Det lavest rangerte laget får hjemmebane. Kampene spilles 19. og 20. mars

KJØP BILLETTER!

annonse_insta.png


 

 

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter