- Har satt helt spesielle spor etter seg

Stenberg takker Isnes for noen fantastiske år som hovedtrener i KFUM.

LES JØRGENS EGEN HILSEN TIL KFUM-KAMERATER!

Etter noen dager med spekulasjoner i media, er det nå endelig klart: Jørgen Isnes blir ny trener i Strømsgodset

Dermed takker en helt spesiell trenerprofil for seg etter seks sesonger som hovedtrener i klubben.

- Det er ingen tvil om at Jørgen setter helt spesielle spor etter seg her i KFUM, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

Først under Ståle
Isnes ble hentet til KFUM som assistent for Ståle Andersen i 2015, var Andersens hjelpende hånd under opprykket i 2015 og nedrykket i 2016, før han ble lokfører på det han selv i mange sammenhenger har kalt "KFUM-toget".

- Etter nedrykket i 2016 valgte vi å ansette vår første a-lags trener i full stilling. Vi så mulighetene for å kunne bli en stabil klubb på nivå 2 i norsk fotball dersom vi gradvis ble bedre på det sportsfaglige og ikke minst steg for steg etablere en mer profesjonell treningskultur. Jørgen tok oppdraget og sammen med resten av a-lagsteamet har han levert langt over hva vi kunne forvente. At det skulle bli en vane for oss å spille mot klubber som Brann, Start, Stabæk, Sogndal og Fredrikstad hadde vi knapt tenkt oss, sier Stenberg.

For etter to år i PostNord-ligaen var vi tilbake i OBOS-ligaen der Isnes på direkten ledet laget inn til en oppsiktsvekkende 4. plass i OBOS-ligaen i 2019. I 2020 havnet vi rett på utsiden av kvaliken, før Isnes og co. igjen snuste på opprykk til Eliteserien i 2021. 2022 startet med at han tok laget til den andre strake NM-kvartfinalen da vi slo Brann mars 2022. Cupeventyret tok slutt i neste runde, men store deler av 2022 ble likevel et lite eventyr. Vi lå en periode an til å ta en direkte opprykksplass, men etter en høst der formpila pekte litt nedover, ble det en ny 4. plass. Tangering av den sterke 2019-sesongen og med en enda større poengfangst enn i 2019.

200 kamper
Kvaliktapet mot Kongsvinger skulle vise seg å bli den siste KFUM-kampen med Isnes som sjef langs sidelinja. For etter omtrent 200 kamper som hovedtrener for KFUM har Isnes nå signert for Godset.

De 200 kampene med Isnes i sjefsstolen har gitt ufattelig mange minner til KFUMs historiebok. Han har vært klubbens hovedtrener i 120 kamper i OBOS-ligaen, som har gitt oss 50 seire, 33 uavgjort og 37 tap. En høst med opprykkskvalik fra PostNord og tre sesongavslutninger med OBOS-kvalikspenning. På merittlista kan det plusses på med de to kvartfinalene i cupen.

- Det er nesten så en må klype seg i armen over hva klubben har fått oppleve med Isnes som a-lagstrener. Klubben er etablert som en god OBOS-ligaklubb og en topp-25-klubb i Norge, sier Stenberg og understreker at Isnes har bidratt til å utvikle mer enn a-laget i klubben:

- Jørgens måte å drive a-laget på med fokus på menneske i sentrum og hans interesse og forståelse for a-lagets rolle som en del av hele klubben har vært en motor også for den vekst vi har sett i av breddeavdelingen vår, og også for a-lag damer. Det omdømmet som er bygget om en solid drevet annerledesklubb i norsk fotball i den perioden han har vært her, er noe vi tar med oss videre. Vi er trygge på at vi bare så vidt har begynt på den spennende reisen vi står i, og jeg ser vel ikke bort fra at vi kan se Jørgen tilbake i en rolle her i klubben ved en senere anledning, sier Stenberg.

Det er utrolig mange som har fått et nært forhold til en karismatisk trener som har vært med på utvikle KFUM-stilen og gitt oss en haug av minner og opplever, og som har opplevd en trener som har brydd seg om både unge og gamle KFUM-kamerater.

Isnes har snust på et opprykk til Eliteserien i flere sesonger, sånn sett er vi mange KFUM-kamerater om unner han dette opprykket nå. Lykke til i Strømsgodset, Jørgen!

LES JØRGENS EGEN HILSEN TIL KFUM-KAMERATER!

Se noen bilder fra en minnerik trenerkarriere i KFUM!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter