«Med Kåffa har det for meg blitt ekte kjærlighet.»

Les Jørgens hilsen til alle KFUM-kamerater idet han gir seg som trener i klubben.

Jørgen Isnes forlater KFUM etter seks sesonger som hovedtrener og to år som assistenttrener på a-laget. Her er hans hilsen til KFUM-kameratene.

---

Kjære KFUM-familie!

Det er lett å flyte på forelskelse. Kjærlighet er vanskeligere, da må man stå i det gjennom lengre forhold. Med oppturer og nedturer.

Med Kåffa har det for meg blitt ekte kjærlighet.

Mye takket være bunnsolide verdier som gjennomsyrer hele klubben. «Livslangt engasjement» er ikke bare to lange ord, men noe jeg har sett og merket i hverdagen gjennom arbeidet i KFUM-hallen.

Jeg har vært så heldig å få jobbe under Kåffa-stilen, - og jeg har fått lov til å endre på den, men heldigvis er den gjenkjennelig…

KFUM er et godt sted å være. Det er en naturlig varme som slår deg når du møter folk i KFUM-hallen. Den har jeg fått kjent på kroppen. Det var lett da jeg kom, det er ikke lett nå når jeg skal dra. Samtidig føles det riktig for meg å dra videre nå, ikke bare for meg, men for flere parter.

Åtte år er et langvarig forhold i fotball. Jeg er stolt over å ha jobbet med så mange bra folk, og i tillegg være der vi er i dag. Men en garderobe, et lag og en klubb trenger fra tid til annen nye stemmer. Nå er det på tide å bytte ut min. Det står meget dyktige folk bak meg som vil kunne ta over på en solid måte.

Jeg har lært mye i Kåffa, og jeg er utrolig takknemlig for all den støtten jeg har fått underveis, og muligheten til å bygge alltid litt mer – og litt bedre. Du klarer aldri det alene. Du må ha folk i ryggen. Du må ha folk som utfordrer deg. Du må ha folk som ser deg. Du må ha en klubb som tar stegene sammen med deg og teamet. Det har jeg fått.

Trenerteamet er av en fantastisk karakter med ulike ferdigheter. De må takkes. Det er de som har gjort meg så god, som gjort at jeg faktisk kan ta et steg opp. Johannes og Daniel som dro med seg sin erfaring fra toppfotballen og utfordret meg, og gjorde meg bedre. Fredrik Talsnes som har jobbet for tre og vært tilgjengelig for alle 24 timer i døgnet. Miki som langt ifra har en heltidsstilling, men som jobber som en heltidsansatt keepertrener og skaper humør og varme rundt seg. Ja-mennesket Lübeck må også nevnes, som en glimrende ressurs på og utenfor banen. Livslangt engasjement ser jeg hver eneste dag gjennom Dag og Jan Petter. Guttorm som manager. Støtteapparatet, som er større enn de nevnte har nok revet seg i håret når trenerteamet år etter år ønsker å bli bedre på noen områder. Nå står man ikke tilbake på dette området heller.

Frivilligheten kommer vi ikke utenom. Vilt å se Moqvist og Mosand med flere på kampdager. Uten dere hadde vi ikke hatt mulighet til å være på dette nivået. At klubben attpåtil hele veien har vært støttende i det vi har foretatt oss, har gjort dette så mye enklere. Thor-Erik har vært med å bygge de små steinene år etter år og det med en hel haug med andre arbeidsoppgaver. Enorm arbeidskapasitet. I 2017 satte vi mål om at vi om noen år skulle ha spillere i trening på formiddagen. Nå har vi det. Vi trener som og på mange områder så driver vi som en eliteserieklubb. Spillergruppa har respondert positivt hvert eneste år på endringer som er gjort. Det er blitt lagt mer i potten fra klubb, og det har smittet over på en hardtarbeidende spillergruppe. En gruppe jeg har blitt veldig glad i. Flere spillere har jeg fått jobbe med over lengre tid, mens andre har vært der kortere. Relasjonen til hver enkelt har vært sterk, selv om det finnes uenigheter. Vi har utviklet oss sammen over tid på og utenfor banen. De har vært mottagelige og læringsvillig.

Kvalikkampene i 2018 ga oss en forelskelse inn i 2019. Kampene mot FFK og Åsane gir meg fortsatt frysninger. 2019 ble en meget god sesong med 4.plass og kvartfinalen mot Odd. Høydepunktene har stått i kø. 2020-sesongen ble den dårligste av Obos-sesongene, men også der kjempet vi helt inn om kvaliken, men det endte med et dramatisk tap i siste kamp og 8.plass. 2021-sesongen ble nok en knallsesong hvor gutta spilte nærmere mot julaften og for noen dramatiske fotballkamper vi fikk. Straffekonkene i kvaliken sitter godt i minne. 9 av 10 straffer var altså ikke nok den gangen. At vi så leverte den beste sesongen noensinne poengmessig og plasseringsmessig i 2022, sier noe om hvor målbevisst klubben, spillerne og trenerteamet har jobbet de siste årene. 2022-sesongen ga oss nye opplevelser med Brann-kampene, kvartfinale i cupen og kvalikkamp mot Kongsvinger. Dessverre var vår dårligste periode på slutten av sesongen og endte med et noe skuffende tap mot KIL.

Ikke bare klubben har blitt større og bedre, men profetene har vokst med oppgavene. Styrt av Bosse, så har de levert år etter år og i flere og flere kamper. I Kåffa er det litt spesielt, fordi man går daglig oppå profetene. Vi treffer de i gangene og har en sterk link. Det må bare fortsette, fordi dette må man gjøre sammen.

Takk til dere alle som har brydd dere med et smil, et hei, et heiarop, en klem og ikke minst god støtte hele veien. Takk til dere som har bidratt med å gjøre KFUM sterkere og bedre. Dere er mange. Det har hjulpet, så fortsett med det. Jeg vil følge med Kåffa og det har fått en stor plass i hjertet mitt. KFUM Arena vil få mange besøk av Isnes, så håper jeg noen av dere kommer innom Drammen innimellom. Vi sees igjen.

God Kåffa-klem fra Isnes!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter