Hammer ute for sesongen

Jørgen Hammer var endelig tilbake for fullt i KFUM-drakt, men denne uka måtte han dessverre legge seg på operasjonsbordet for å fjerne noen skruer.

Hardt slag for Hammer!

Etter å ha kjempet seg tilbake etter skade, lagt ned en imponerende innsats for å gjøre seg skadefri, har Jørgen Hammer i de siste kampene igjen vært en viktig brikke for KFUMs a-lag. Med kapeinsbindet rundt armen scoret han mål og var sentral da vi snudde den dårlige trenden med seier borte mot Ranheim. Sammen med resten av gjengen spilte veteranen også en solid kamp da vi slo Sogndal 3-1 hjemme sist helg.

Nå håpet vi å ha med oss Hammer inn i en herlig innspurt på OBOS-ligaen og kanskje også kvalifiseringskamper for spill i Eliteserien 2022. I stedet måtte Hammer denne uka legge seg på operasjonsbordet.

- Kort fortalt så opererte jeg tre skruer inn i ankelleddet i desember i fjor desember i forbindelse med ankelbruddet. Det som har skjedd er at alle tre skruene har løsnet og kroppen har begynt å støte dem ut fra kroppen, hvorav den ene stakk tydelig ut. Det var derfor et tidsspørsmål før den gikk gjennom huden. Jeg måtte dermed ta de ut for å unngå nye skader i område eller områdene rundt, sier Hammer.

Han burde nok kanskje gjort inngrepet tidligere, men var veldig gira på å bidra i det som var en tung periode for laget.

- Jeg er i ettertid fornøyd med det valget med tanke på at det ble 6 poeng, men jeg strakk nok strikken litt lengre enn det som var fornuftig. Så skruene måtte dessverre ut nå, sier Hammer.

- Vært et vanskelig år
Han skulle veldig gjerne bidratt ut året, men det var rett og slett umulig å fortsette.

- Det er klart det er bittert! Det blir spennende fremover, men jeg tror hvis gutta har samme trøkk i spillet sitt som de har hatt den siste tiden, så tror jeg at det blir flere matcher i desember.

Uansett har de få kampene han har fått med seg i høst vært viktig for motivasjonen. Tidligere i år måtte han ta en pause fra fotballen etter funn i forbindelse med en hjertesjekk.

- I forhold til videre satsning så blir jo foten bedre nå enn den var tidligere i år, og dette var noe jeg måtte gjøre uansett den videre satsningen. Det har vært et vanskelig år for meg, og det har vært utrolig godt for min egen del at jeg har vært med på å snu skuta etter en litt tøffere periode for lagets del. Så det er klart at det har gitt meg glede, sier Hammer.

- Et forbilde
Også for trener Jørgen Isnes var dette et slag i trynet.

- Veldig trist for alle parter, men vi har tatt utfordringer tidligere i år, og vil gjøre det samme nå. Troppen vår er skodd for slike utfordringer, sier Isnes, men er samtidig rask med å skryte av den profesjonaliteten hans navnebror har vist de siste månedene:

- Først og fremst har Hammer bevist hvilken vinnerskalle han er. Han har kommet seg gjennom tøffe perioder, og tilbake i god form. Han er et forbilde for alle andre som havner lenge ute i fotballen.

Og - i de siste kampene har Hammer definitivt vist at han har mer å fare med på en toppfotballbane.

- Hammers sitt lederskap og evne til å se løsninger i frispillingen har vært verdifullt de siste kampene, skryter Isnes.

A-laget hadde sin siste økt onsdag ettermiddag før de tok noen dager fri inn i landskamppausen. Neste kamp spilles mot Sandnes Ulf borte lørdag 20. november.
 

 

Annonse fra Obos-ligaen: