Er alle gode ting tre?

Det er tredje gang KFUM spiller en NM-kvartfinale. Les deg opp på klubbens cuphistorie.

Cup er som kjent cup, men for KFUM-kameratene har ikke cupen vært en felles historie i Fotball-Norge. Ikke før i år.

For det er ikke til å legge skjul på at årets KFUM-vei mot Ullevaal har vært av det kronglete slaget, og en cuphistorie som allerede har fått betydelig oppmerksomhet, en oppmerksomhet vi gjerne skulle vært foruten. Den har handlet om at vi brukte en spiller som skulle stått over med kort-karantene da vi slo ut Sogndal, ga oss en betydelig bot og omvei til det søndagens kvartfinale mot Stabæk kommende søndag.

Men nå rettes blikket mot det som kan bli en lang og spennende cuphøst for Kåffa. For i vår første sesong i Eliteserien kan vi også skrive tidenes cuphistorie for klubben.

Vel har vi vært innom et par kvartfinaler tidligere, men det er først de siste årene vi har vært et lag som har snust på det helt store i cupen.

Her er noen kamper som er verdt å trekke fram fra klubbens cuparkiv:

  • Første gang vi var med i NM var i 1982. Sørumsand ble slått i en kvalikkamp på en humpete bane på Ekebergsletta før vi skulle få prøve oss med selveste Strømsgodset på Marienlyst. Vi slo Drammens stolthet sensasjonelt 3-0 og fikk Lillestrøm Sportsklubb på hjemmebane i 2. runde. KFUM-gutta gjorde seg slett ikke bort mot Tom Lund og co, men det ble et 3-0-tap.
  • To år senere skulle vi få prøve oss mot et lag fra norsktoppen igjen. Vi hadde rykket opp til 3. divisjon og var optimister da vi møtte Jahn Teigens Eik i Tønsberg, laget som akkurat da toppet landets øverste divisjon. Vi kom fra bunnplass på nivå 3, men vant 3-2 etter matchvinnerscoring av Eivind Arnevåg. I 1984-versjonen av cupen ble det en stygg smell mot HamKam i 3. runde.
  • Siden måtte vi godt ut på 2000-tallet før vi igjen kom oss til 3. runde i cupen. I 2016 fikk vi Vålerenga på besøk etter at vi hadde hatt eliteserielaget Stabæk til 2. rundekamp på Ekeberg året før. Det møtte rekordmange tilskuere (1860) på gamle KFUM Arena. Vi holdt VIF med Sander Berge på midtbanen i 70 minutter, men to sene VIF-mål stoppet vårt cupeventyr den gangen. Robin Rasch spilte 90 minutter på midtbanen, mens dagens KFUM-sportssjef Daniel Fredheim Holm fikk tre minutter som innbytter.
  • Året etter ble det en ny mulighet til å klå en av de store. Da kom nemlig Molde på 3. runde-besøk, ledet av Ole Gunnar Solskjær og med en ung Erling Braut Haaland på topp. KFUM tok ledelsen med et kunstmål av Stian Sortevik, men to mål av Fredrik Brustad sendte Molde videre.
  • I 2018 – ny 3. rundekamp og nytt fint besøk på Ekeberg – denne gangen Lillestrøm. Men igjen; noen nummer for små og 3-1-tap for KFUM. KFUMs scoring av Dodou Gaye!
  • I 2019 skulle vi for første gang ta oss til kvartfinalen i cupen. Tromsdalen ble slått i 4. runde, noe som banet vei for Odd Grenland på hjemmebane i kvarten. Igjen yppet vi oss, men det raknet på slutten og endte 5-2 til laget fra Skien. Målscorere for KFUM: David Tavakoli og Lars Olden Larsen.
  • I 2021 måtte cupen strekke seg inn i 2022 på grunn av pandemien. Vi slo et formsterkt Kristiansund hjemme på Ekeberg i 3. runde, noe som gjorde at vi kunne starte året med å slå Brann i 4. runde på Intility før serien var i gang etter at Bilal Njie ble matchvinner. Like bra gikk det ikke da vi skulle prøve oss mot Viking i vår andre kvartfinale i historien. Stavanger-laget ga seg ikke før det sto 5-0!

Nå er vi altså klare for vår tredje kvartfinale. Denne gangen mot Stabæk og for første gang må vi bære et favorittstempel inn i en kvartfinale. Vinneren av denne kampen får gleden av å møte Fredrikstad eller Vålerenga i en semifinale.

Vi har aldri vært nærmere Ullevaal. Møt opp og støtt gutta ved å kjøpe dine billetter til søndagens kamp her!
 

<em>Stian Sortevik i duell med Sander Berge mot VIF i 3. runde i 2016.</em>
Stian Sortevik i duell med Sander Berge mot VIF i 3. runde i 2016.
<em>Ole Gunnar Solskjær og Erling Braut Haaland var på cupbesøk i 2017. </em>
Ole Gunnar Solskjær og Erling Braut Haaland var på cupbesøk i 2017. 
<em>Bilal Njie jubler etter at han scoret mot Brann i 4. runde i 2022. Foto: Christoffer Andersen / NTB</em>
Bilal Njie jubler etter at han scoret mot Brann i 4. runde i 2022. Foto: Christoffer Andersen / NTB
<em>Daniel Fredheim Holm i aksjon da vi spilte vår første kvartfinale mot Odd i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB</em>
Daniel Fredheim Holm i aksjon da vi spilte vår første kvartfinale mot Odd i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB
<em>LSK på besøk i 2018.</em>
LSK på besøk i 2018.
<em>Stabæk på cupbesøk i 2015. Foto: Guttorm Lende</em>
Stabæk på cupbesøk i 2015. Foto: Guttorm Lende


 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter