Dodou vender tilbake

Spilleren med nesten 200 Kåffa-kamper kommer på lån fra Tromsø ut sesongen.

Det kan neppe kalles en sjokkovergang. For at Dadi Dodou Gaye og KFUM skulle bli gjenforent en gang i framtiden, kunne nesten leses mellom linjene i avskjedssaken da Dodou ble solgt til Tromsø for nesten år siden.

I formiddag var han tilbake på feltet sammen med sine gamle lagkamerater og gode kompiser. Lånet fra Tromsø strekker seg ut sesongen.

- Det er utrolig hyggelig å være tilbake her. Nå når lånekontrakten gikk ut hos Godset, og KFUM trengte folk, så var dette en perfekt match, sier Dodou.

En Kåffa-veteran
Dodou kom første gang til KFUM før 2017-sesongen.

De neste årene ble Holmlia-gutten en bærebjelke og kontinuitetsbærer i en tid med store utskiftninger. Han fikk dessuten en stor stjerne blant yngre KFUM-kamerater gjennom sin innsats på vårt eget akademi.

Det var også gjennom spill i Kåffa han gjorde seg aktuell, og fikk sin debut, for det gambiske landslaget.

Jeg har jo følt at jeg har vært en liten del av det, men nå skal jeg inn i denne gjengen igjen for fullt.

— Dodou
Da Tromsø kom på banen i fjor sommer, ble imidlertid fristelsen for stor til å prøve noe annet. «Det er vondt å gå fra KFUM, men det har vært en drøm å spille på øverste nivå», meldte han.

Nå er det mulig å tilfredsstille den drømmen også Ekeberg.

- Det har vært rart, men samtidig gøy å følge KFUM fra utsiden, med opprykket i fjor og det de har fått til i Eliteserien i år. Jeg har jo følt at jeg har vært en liten del av det, men nå skal jeg inn i denne gjengen igjen for fullt, stråler Dodou, som kan brukes på alle plasser i den bakre forsvarstrioen eller som vingback.

Rett inn i troppen
Det ble lite spilletid i Tromsø-trøya etter overgangen, og i første halvdel av 24-sesongen ble han lånt ut til Jørgen Isnes sitt Strømsgodset. Der ble det ti kamper (serie og cup) innenfor låneperioden.

Nå ser 29-åringen fram til mer spilletid - i KFUM-drakta.

- Det er en fantastisk gjeng jeg kommer inn i, og som jeg kjenner godt. Jeg håper å bidra med energi, profesjonalitet og vinnermentalitet. Jeg har lyst til å bli med på den reisen som dette laget er på, og håper å bidra til at vi skal gjøre det enda bedre.

Har blir det gjensyn med kjente og kjære. Med Holmlia-gutter han vokste opp sammen med og en Johs som han også hadde som trener i VIF.

Det er med andre ord ikke behov for en lang innkjøringsfase for spilleren med 184 KFUM-kamper i beltet. Det er kanskje like greit, all den tid han går rett inn i troppen som møter Fredrikstad borte søndag. Da tilsvarende kamp ble spilt på den arenaen i fjor, var det med Dodou som Kåffa-kaptein.

Idet han hilste på KFUM-venner i hallen i morges, traff han også på 2009-gutter som var på vei ut for å spille Norway Cup-finale. Der var det tydeligvis gjensynsglede begge veier og "high-five", for dette er en gjeng Dodou selv har trent en hel del på akademiet.

- Den finalen skulle jeg selvsagt gjerne sett, men nå blir det trening i stedet, sier Dodou med et smil.

Vi er uansett veldig glad for å ha «Dodis» tilbake.

#enklubbforlivet
 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter