_P8A9523

Dodou til Tromsø

- Det er vondt å forlate Kåffa, men jeg kunne ikke si nei til denne muligheten, sier Dodou. Som håper på gjensyn med gamle kamerater i Eliteserien neste år.

I dag ble det klart at Dadi Dodou Gaye (28) bytter ut trøya med den ene rød stolpen til den rød og hvit-stripede Tromsø-drakta.

Etter en rekordrask prosess fra kontakt til kontrakt er han på plass i Tromsø for første økt nå i formiddag. Dodou rykker dermed opp fra 3. plass i OBOS-ligaen til 3. plass i Eliteserien med et pennestrøk.

28-åringen har signert en tre og et halvt års kontrakt med klubben som har imponert mange denne sesongen.

- Det er blandede følelser jeg sitter med her og nå, sier Dodou på telefon fra Tromsø.

- Det er vondt å gå fra Kåffa, men det er veldig gøy å få en slik mulighet. I en klubb som har gjort det så bra, og på et lag som er ganske like i stilen jeg er kjent med fra KFUM. Muligheten var rett og slett for god til å si nei. Det har vært en drøm å spille på øverste nivå, og nå fikk jeg den sjansen.

Kom i 2017
Dodou kom til KFUM før 2017-sesongen etter å ha vært innom flere klubber tidlig i sin seniorkarriere. I Kåffa slo imidlertid Holmlia-gutten seg til ro.

Han debuterte hjemme mot Bærum i PostNord-ligaen våren 2017, og har etter hvert blitt en veteran, ledertype og kontinuitetsbærer i Kåffa. Når han nå runder av sin KFUM-karriere stopper han på 184 kamper, der over 100 av dem er i OBOS-ligaen. 

Etter nedrykket fra OBOS-ligaen 2016 ble Dodou sentral i å bygge opp «nye» KFUM under Jørgen Isnes’ ledelse der vi igjen rykket opp til nest øverste nivå høsten 2018. Gjennom det han viste i KFUM-drakta fikk Dodou også sin debut for Gambias landslag.

I tillegg til å være en profil med mange minutter på banen, har han gjennom årene blitt en helt blant barna i klubben gjennom mange timers jobb på akademiet.

- Som sagt, så er det vondt å forlate KFUM. Jeg har hatt en fantastisk hverdag her i mange år. Med alle menneskene rundt. Spillere, trenere og ledere, men også alle jeg har møtt i gangene, alle på kontoret. Jeg ønsker klubben masse lykke til videre, og håper virkelig gutta klarer opprykket, sier Dodou.

Velkommen tilbake!
For KFUM er det selvsagt et stort tap å miste Dodou i en sesonginnspurt der målet er å henge med i kampen om opprykk til Eliteserien.

- Det er ikke med lett hjerte at vi slipper en spiller og en type som Dodou, men når det nå ble slik, ønsker vi han selvsagt lykke til med nye utfordringer. Dodou er en "Kåffa-gutt" som alltid vil være velkommen tilbake dersom det skulle bli aktuelt. Til tross for denne overgangen har vi stor tro på at den gjengen vi har her skal være med helt inn i opprykkskampen, sier Daniel Fredheim Holm, som leder arbeidet med spillerlogistikken rundt a-laget.

Dodou kan få sin debut mot Rosenborg kommende helg. Vi ønsker 28-åringen lykke til!

_P8A0393.jpeg
TAKK FOR INNSATSEN! Dodou stoppet på 7 mål og 184 kamper for KFUM. 

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter