Dodou tar to nye KFUM-år

- Jeg har blitt glad i Kåffa, sier 26-åringen.

Dadi Dodou Gaye – først og fremst kjent som Dodou blant KFUM-kamerater – har bestemt seg for å ta to nye år i KFUM-drakt.

Denne høsten har helt klart gitt mersmak.

— Dodou
Holmlia-gutten byttet drakt hyppig før han kom til KFUM i 2017-sesongen (VIF 2014, Follo 2015 og Lørenskog 2016), men har nå blitt en av de virkelige kontinuitetsbærerne i Jørgen Isnes sin tid som hovedtrener.

Dodou har gjort et byks på klubbens adelskalender med 32 nye kamper i 2021, og vil med et tilsvarende antall i 2022 være inne på topp-20 i klubbhistorien.

- Jeg har blitt glad i Kåffa, innrømmer Dodou, som også har fått sin debut for Gambias landslag i tiden som KFUM-spiller.

Så nær, så nær...
Han har hatt dialog med klubben siden sesongslutt om en ny kontrakt. Og selv om han har tenkt seg grundig om, og vurdert alternativer, er han nå veldig fornøyd med at han blir med videre.

- Det er et veldig spennende prosjekt her, og denne høsten har helt klart gitt mersmak, selv om det ikke holdt helt inn, sier Dodou.

Selv har han irritert seg litt ekstra over muligheten han fikk på tampen mot Jerv. Fra skrått hold satte han avslutningen på Jerv-målvakten. Han vet selvsagt veldig godt at kvalikeventyret kunne fått en happy ending om han hadde lurt inn et sent ledermål der.

- Det kjentes ut som vi var nærme denne gangen, nærmere enn i 2019. Laget var i storform. Samtidig har vi nå fått veldig god erfaring fra denne type kamper, både spillere og trenere, sier Dodou.

Vingbacken er ikke akkurat noen notorisk målscorer, men med to mål (borte mot Ranheim og hjemme mot Jerv) doblet han scoringskontoen i KFUM, og satte dessuten ny personlig sesongrekord som seniorspiller.

Blitt en ledertype
Sesongen ble i tillegg krydret med at han i flere kamper bar kapteinsbindet. En tillitserklæring han satte stor pris på.

Jørgen Isnes er selvsagt veldig glad for at han får med seg en av sine mest betrodde menn inn i en ny sesong.

- Å ha med Dodou videre, gjør at vi har en ny kontinuitetsbærer med oss. Det er viktig for oss som klubb og lag. Dodou har blitt en lederskikkelse i garderoben og i år kviknet han veldig til, spesielt på slutten av sesongen. Han er ofte stabil i prestasjonene og i 2021 leverte han også målpoeng. Det tror jeg det kan bli mer av i 2022, sier Isnes.

I tillegg til å levere på banen, fortsetter Dodou med jobbing på klubbens akademi ved siden av. Akkurat det siste er kanskje det aller viktigste for en del av de mange barna som ser opp til forbildet Dodou.

20210507-TB-1318.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: