- Det hadde vært gøy med VIF

Johs ser uansett fram til en historisk og heftig semifinale. Og i dag gledet han seg litt ekstra over matchvinner Moussa.

STABÆK-KFUM 2-3 (1-1). - Dette er stort! Vi er maks 120 minutter unna en cupfinale! En fantastisk prestasjon av en fantastisk spillergruppe, sier Johannes Moesgaard.

I kveld skal det avgjøres om det er Vålerenga eller Fredrikstad som står mellom oss og en NM-finale.

- Det blir trøkk uansett om det blir Fredrikstad eller Vålerenga. For meg og oss ville det vært noe ekstra med VIF, men det er først og fremst fordi vi da får et kult oppgjør mot klubben som tradisjonelt sett har vært best og er størst i hovedstaden, sier treneren som jobbet nesten 15 år i VIF-systemet før han avsluttet der som assistent på a-laget.

Kampen på Nadderud ble en krevende øvelse for gutta hans. Det lå mye i potten, kombinert med at det var et visst press på skuldrene til gutta i rødt og hvitt.

- Det er annerledes å spille disse cupkampene, og så ble det en kamp der ikke alt går på skinner. Jeg synes det virket som vi hadde kontroll når vi tar ledelsen, men etter hvert blir det lenge mellom høydepunktene for vår del, sier Johs.

Likevel finner han fram superlativene når han skal beskrive prestasjonen det tross alt er. Når kvelden er over, er KFUM ett av fire lag som kan bli Norgesmestere i 2024!

- De sportslige prestasjonene vi har levert det siste året, gjør jo at vi har en rar følelse rett etter kampen i dag. Men når vi kommer inn i garderoben, så synker det inn. Vi skal spille semifinale, og det på toppen av det vi har prestert i Eliteserien, understreket KFUM-sjefen.

Til slutt vinner vi 3-2 etter at vi kom under 2-1 tidlig i andre omgang mot et Stabæk-lag som i den perioden gnistret.

- De spiller med energi, men vi står i det. Vi lider og viser igjen mentaliteten i denne gruppa. Og så har vi kvalitet foran mål, som blir utslagsgivende.

Kvaliteten han snakker om er dødballfoten til Robin, offerviljen til Ayoub i boksen, en fiks Haltvik som gjør forarbeidet og til slutt en deilig avslutning fra Moussa.

Og at det er akkurat Moussa som får overskriftene gleder Johs litt ekstra.

- Det er godt for meg, det er godt for gutta og det er ikke minst godt for Moussa. Vi vet hvilken jobb han legger ned og jeg unner sånne mennesker som Moussa suksess. Han jobber alltid hardest og er en ledertype som bidrar sterkt i garderoben. Vi har trengt å få han skikkelig i gang etter at Nosa forsvant og i og med at Okeke ikke har kommet seg tilbake etter skade.

Apropos skader; det passer godt med en landskamppause før vi skal inn i sluttfasen av sesongen som inneholder mye moro både i cup og serie.

- Det er mye smerte og mye vondter. Fysioteamet må bare fortsette å trylle, melder Johs og legger til:

- Det gjør vondt på slutten av sesongen, men når vi står i det – som vi gjør igjen i dag – så blir det så utrolig godt til slutt.

Semifinalen spilles 30. oktober, mens årets cupfinale utkjempes på Ullevaal stadion 7. desember. Vi er på vei…

LES KAMPSAKEN: Vi fortsetter mot Ullevaal...

<em>Johannes Hummelvoll Nuñez jubler foran et godt profetoppmøte. Foto: Beate Oma Dahle / NTB</em>
Johannes Hummelvoll Nuñez jubler foran et godt profetoppmøte. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
<em>VIF neste? Assistenttrener Thomas Holm og sportssjef Daniel Fredheim Holm har begge en fortid i VIF. Foto: Beate Oma Dahle / NTB</em>
VIF neste? Assistenttrener Thomas Holm og sportssjef Daniel Fredheim Holm har begge en fortid i VIF. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter