Vi fortsetter mot Ullevaal!

Etter en kronglete omkjøring i Bærum ble det klart at vi fortsetter på veien mot Ullevaal. Takket være tidligere Stabæk-spiller Moussa Njie.

STABÆK-KFUM 2-3 (1-1). Veien mot Ullevaal har aldri virket mer overkommelig for KFUM-kameratene enn denne høsten. Vi skulle spille vår tredje kvartfinale på fem år og for første gang måtte vi sies å være favoritter, i møte med Stabæk fra OBOS-ligaen.

Det skulle likevel vise seg å bli alt annet enn en søndagstur i Bærum før vi kunne dra tilbake til Ekeberg med en historisk semifinalebillett i bagasjen.

For selv om vi hadde godt tak i rattet i starten av kampen, og satte oss i førersetet med kampens første mål, ble dette en kamp med stadige u-svinger.

For etter vårt ledermål kom hjemmelaget tilbake med en utlikning før pause. Rett etter hvilen var Stabæk best og gikk opp til 2-1.

Der og da kunne vi se ut til å ha kjørt oss inn i en blindgate på vår vei mot Ullevaal, men vi fant veien ut av det.

Først gjennom en dødballscoring ved Ayoub Aleesami og deretter gjennom en praktfull matchvinner fra Moussa Njie.

Målgivende fra målvakt
Det var altså tredje gang i historien vi skulle prøve oss i cupens kvartfinale. Og for første gang gikk vi inn i en NM-kvart som favoritt, samtidig som vi var fullt klar over at et nytent Stabæk-lag med ny trener og ungt pågangsmot ville bli en krevende sving på veien mot Ullevaal.

Det var ingen av lagene som kom opp i gir i innledningen av kampen. Etter 25 minutter fant imidlertid keeper Emil Ødegaard ut at oppskriften var strake veien til mål.

Mens de fleste var opptatt av et Stabæk-angrep som endte over dødlinja (og TV2 viste repriser), utnyttet vår sisteskanse muligheten og dunket læret inn i bakrommet.

Der var vår nr. 9 klar til å forsyne seg av nedfallsfrukten. Mens Stabæk-stopperen ikke fikk stokket beina viste Johannes Nuñez igjen hvorfor han har blitt en «snakkis» i Fotball-Norge denne sesongen.

KFUM-toppscoreren rundet keeper, trillet læret i mål og vartet opp med noen dansetrinn foran tilreisende profeter.

En oppskriftsmessig ledelse, og selv om vi ikke hadde storspilt så de ut til at Kåffa-gutta hadde kontroll.

Det hadde vi ikke da det var spilt ti minutter til.

Stabæk fikk spilt seg enkelt gjennom vår midtbane og satte fart mot KFUM-forsvaret. Ut på kant og inn foran mål – 1-1!

- Vi spiller bra i 35 minutter. Så kommer det en periode der vi tar alle kontringer uten å få kontroll på kampen. Nå må vi framover for å få et mål til, oppsummerte Nuñez i pauseintervjuet på TV2.

Stabæk i ledelse
Det var det motsatte av hva som skjedde i åpningen av den andre omgangen.

For Stabæk så ut til å ha spilt på seg nødvendig selvtillit med sin avslutning av den første omgangen. Vertene stormet i angrep og var nære på før de fikk uttelling allerede tre minutter ut i omgangen.

Emil reddet det første forsøket, men returen havnet rett i beina på Stabæk-spissen som sendte kula kontant i mål.

Nå var det plutselig vi som måtte ut å jakte. Og da er det greit å ha en prikkskytter med nummer 7 på ryggen i jaktlaget.

I det 56. spilleminutt stilte Robin Rasch inn siktet og svingte inn frisparket fra sidelinja. Opp steg Ayoub Aleesami som nikket ballen kontant i nettet.

Lagene var like langt. Det gikk ikke mange minutter før vi satte oss i førersetet igjen.

Moussa-mål igjen
Teodor Haltvik kjørte en tunell og fant tidligere Stabæk-spiller Moussa Njie motsatt. Og akkurat som mot Odd forrige helg, viste Moussa ingen nåde mot en av sine eks-klubber.

Denne gangen med venstra og denne gangen fant han nettmasker høyt i målet. Vi hadde snudd det!

Nå ventet en spennende siste halvdel. Stabæk-gutta fant stadige veier gjennom og rundt et KFUM-lag som ikke klarte å få kontroll på kampen.

Men vi sto gjennom det, og gutta kunne til slutt juble for en semifinaleplass sammen med en god samling av unge og eldre profeter.

Det betyr at vi kan glede oss til klubbens første semifinale i det som allerede et historisk år. Og vi tar gjerne et lag fra OBOS-ligaen der også…

Og bare så vi har nevnt det; Moussa har spilt i Vålerenga også...

NB! Cupens semifinale spilles 30. oktober. Hold også av 7. desember; da spilles det cupfinale på Ullevaal stadion.

<em>Ayoub Aleesami stanget inn viktige 2-2. Foto: Beate Oma Dahle / NTB</em>
Ayoub Aleesami stanget inn viktige 2-2. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
<em>Moussa Njie er i målform - og gjorde som i Skien. Foto: Beate Oma Dahle / NTB</em>