- Det blir tøff kamp om plassene

Isnes håper å se spillere stå fram i møte med HamKam onsdag.

MARBELLA/OSLO (Kåffa.no): A-laget er i full gang med en fin treningsuke under solen i Spania. Selv om det høres forlokkende ut, er det hardt arbeid. Fotball til frokost, lunsj og kvelds.

Etter en rolig økt søndag ettermiddag, ble det kjørt på mer i går.

- Mandag fikk vi to gode økter på flotte baner og med godt vær. Først en relativt tøff fotballøkt på morgenen, og så en roligere rolleøkt på ettermiddagen, sier trener Isnes.

Til «kveldsmat» serverte trenerteamet tall og statistikk fra 2019, og med en klar utfordring om å peke på områder som kan forbedres inn i 2020-sesongen. I tillegg gjennomførte spillerne e-læringsprogrammet Ren Utøver for å friske opp antidopingkunnskapen, noe som gjøres som del av at KFUM-kameratene er del av Rent Idrettslag.

I dag, tirsdag, ble det en ny fotballøkt med fokus på morgendagens kamp mot ligarival HamKam. I ettermiddag var det lagt opp til individuell trening, og der noen prioriterte å få med seg et par andre OBOS-lag i aksjon gjennom å se treningskampen mellom Strømmen og Øygarden (tidligere Nest-Sotra). Et Strømmen-lag som Kåffa for øvrig skal teste seg mot senere under Marbella-oppholdet.

Kameratduell
Men – i morgen er det altså HamKam det skal øves mot. Kameratklubben fra Innlandet blir årets femte treningskampmotstander. 40 dager før alvoret braker løs. Hjemme mot Raufoss.

- Vi er snart halvveis i treningskampprogrammet. Det er fortsatt mye trening frem til seriestarten 5. april, men vi ønsker å forsterke de beste periodene fra preseason til nå. Strukturen både defensivt og offensivt var god mot Sarpsborg 08, men vi er nødt til å bli enda mer gjennombruddshissige i siste tredjedelen, samt at bevegelsene i og rundt boks må være både smartere og bedre, sier Isnes.

Av de 22 spillerne som er med til Spania vil alle være i aksjon enten i morgen og/eller lørdag, med unntak av Tobias. Backen er på gang, men venter med kamp til laget er hjemme igjen.

Tøff kamp
Det betyr med andre ord at en mann som Robin Rasch får sine første kampminutter i 2020. Isnes vil også få sett prøvespillerne Brede Sandemoen (VIF) og Magnus Lenes (Ranheim) i aksjon. Ellers er KFUM-treneren opptatt av at de nysignerte gjennom vinteren får tid til å utvikle relasjonene med sine medspillere.

- Det blir fint å se de nye bli enda sterkere i relasjonsspillet. Alagie, Hoseth, Dahl og Remi er alle godt tatt imot og jeg håper å se de ta vare på sjansene de får nå i preseason. Det er ingen tvil om at det blir tøff kamp om plassene også i år, og slik skal det være, sier Isnes.

IMG_2838
ROBIN PÅ BALL: Robin Rasch er med i spill igjen.
IMG_2839
TOMMEL OPP: Isnes trives under solen i Spania.


 

Annonse fra Obos-ligaen: