- Deilig å komme «hjem» til KFUM

Olav Øby returnerer fra Kristiansund til KFUM.

Olav Øby la ikke mye skjul på at han var blitt en skikkelig Kåffa-gutt da han ble hentet til Eliteserien og Kristiansund i august i fjor.

- Jeg vil gå så langt som å si at jeg er ganske sikker på at jeg kommer tilbake til KFUM en eller annen gang, sa Øby den gang.

Drøye ti måneder – eller ganske nøyaktig 311 dager senere – tok han plass i KFUM-garderoben igjen.

- Du har dine ord i behold, men returen ble vel noe kjappene enn forventet?

- Ja, jeg skulle selvsagt ønske at jeg fikk spille mer i Eliteserien, men når det ble som det ble med lite spilletid, så var det utrolig godt å komme «hjem» til KFUM, sier østfoldingen til Kåffa.no.

Trente i dag

Jeg fant go’følelsen med en gang.

— Øby etter comeback-treninga
Tidligere i uka ble kontrakten med Kristiansund terminert. 25-åringen legger ikke skjul på at det var andre interesserte, men da KFUM ble et reelt alternativ var det ikke mye tvil.

Tidlig i ettermiddag signerte han avtalen som binder han til KFUM ut 2020. Rett etterpå snørte han på seg skoene og trente med nye og gamle lagkamerater på KFUM Arena.

- Det var akkurat som jeg ikke har vært borte i det hele tatt. Jeg fant go’følelsen med en gang, fikk kjenne på KFUM-fotballen og kjente at jeg hadde savnet «hjem» - og hjem for meg nå er KFUM og Oslo, understreker Øby.

A-lagsgarderoben er nylig oppgradert med nye bilder på veggene. Et av de gode Øby-minnene fra fjoråret har fått hedersplass - der han strekker armene i været og jubler etter å ha scoret fra midtbanen mot HamKam.

- Det var selvsagt en deilig velkomst, sier Øby om den nye garderobepynten.

- Nå gleder jeg meg veldig til å bidra igjen for KFUM, og spille for Jørgen og resten av et trenerteam som jeg trives veldig godt med.

Helst sentralt
I sin første periode i KFUM fikk Øby 21 kamper i KFUM-drakt, 16 fra start. Han noterte seg for 4 mål og 6 assists, med HamKam-målet som det mest minneverdige. I Kristiansund ble det bare tre innhopp før han avsluttet sin andre periode i klubben.

- Det var skuffende, men nå er det lagt bak meg. Jeg er i god fysisk form, og føler jeg har mye ugjort.

- Som kant eller midtbane?

- Jeg vil helst spille sentralt. Det er der jeg er best, men Jørgen er en smart fotballtrener som setter sammen det laget han mener er best, og jeg skal bidra der jeg blir bedt om å spille.

Trener Isnes er veldig glad for at Profetene nå kan se fram til et Øby-comeback i rødt og hvitt.

- Dette var en mulighet vi ikke kunne si nei til. Øby er kjent med klubben, spillere og stil. 2020 er en spesiell sesong og stallen kommer til å brukes. Dette vil gi oss flere alternativer, og gir oss energi på og utenfor banen, som jeg synes har vært litt fraværende den siste tiden, sier KFUM-treneren.

Olav Øby

  • Født: 13. oktober 1994

  • Høyde: 181 cm

  • Vekt: 76 kg

  • Posisjon: Midtbane/kant

  • Tidligere klubber: Kristiansund, Kongsvinger, Strømmen, Follo, Sarpsborg 08

  • KFUM-karriere: 21 kamper, 4 mål, 6 assists

  • Aktuell: Tilbake i KFUM etter at han dro til Kristiansund august 2019

Annonse fra Obos-ligaen: