Øby forlater Kåffa

Kristiansund neste for Olav.

Olav Øby går til eliteserie-klubben Kristiansund. En klubb 24-åringen også var på lån hos i 2017.

- Jeg er spent og gleder meg selvsagt veldig, men det er bare å erkjenne at det var veldig vanskelig å forlate Kåffa nå. Jeg har måttet gå noen runder med meg selv. Jeg har blitt en bedre spiller og har utviklet meg som person den korte tiden jeg har vært her, sier Øby.

Kom fra Kongsvinger
Olav kom til KFUM i vinter og har vært en solid bidragsyter til lagets gode innsats i OBOS-ligaen. Han vil ikke minst bli husket for frisparkmålet han dunket inn fra over 50 meter i St. Hanskampen mot HamKam.

Olav har sin unge alder til tross mange klubber på fotball-CV’n. Han startet karrieren i Sarpsborg hvor han også debuterte i Eliteserien. Siden har han vært innom Follo, Strømmen, Kristiansund og Kongsvinger før han kom til KFUM.

På dagen der han blir presentert som Kristiansund-spiller går han langt i å antyde at han ikke er ferdig med KFUM.

- Jeg vil gå så langt som å si at jeg er ganske sikker på at jeg kommer tilbake til KFUM en eller annen gang. Jeg har virkelig blitt glad i klubben og personer i og rundt klubben, sier Øby.

Nå ser han fram til å komme i gang i Kristiansund. Mange rundt laget er de samme som da han var der i 2017, og håpet er at han bekler en av midtbaneplassene når laget møter Mjøndalen på søndag.

- Vi er fornøyd med den avtalen vi har inngått med Kristiansund om denne overgangen. Det er morsomt at Øby får denne muligheten. Han har tilført oss mye den tiden han har vært her, samtidig som han har vært tydelig på at han så på Kåffa som et sted å være for å ta et steg på vei til Eliteserien, sier daglig leder, Thor-Erik Stenberg.

Jeg vil gå så langt som å si at jeg er ganske sikker på at jeg kommer tilbake til KFUM en eller annen gang.

— Olav Øby


- Energi-spiller
Trener Jørgen Isnes legger ikke skjul på at det blir et tap å miste Øby.

- I Øby fikk vi akkurat det vi forventet. En herlig energi-spiller som ga oss mye både på og utenfor banen. Hans pasningsfot og evnen til å se og bruke andre rom enn kun nærområdet har vært viktig for oss. I tillegg har han vært en veldig anvendelig spiller for oss, og ikke minst har han bidratt med målpoeng, sier KFUM-treneren.

Statistikken viser at Øby fikk 21 kamper i KFUM-drakt, 16 fra start. Han noterte seg for 4 mål og 6 assists.

Sammen med Moses-overgangen til Godset har KFUM dermed mistet to spillere til Eliteserien i dette vinduet.

- Det sier i alle fall noe om at KFUM er et bra sted å være for unge, ambisiøse spillere som sikter mot toppen, sier Stenberg.

Takk for innsatsen i Kåffa, Olav! Og lykke til i Eliteserien!

KBK om overgangen!


Annonse fra Obos-ligaen: