Brix takker for seg

- Året i Kåffa har vært det morsomste i min karriere, sier Brix.

Kristian Brix kom til KFUM før 2019-sesongen. Etter en fantastisk sesong der Brix i høyeste grad bidro fra sin back- eller kantposisjon, har 29-åringen bestemt seg for å snøre av seg toppfotballskoene for godt.

Oslo-gutten, som debuterte for Vålerenga som 17-åring, hadde i utgangspunktet kontrakt med KFUM ut 2021. Nå har han likevel bestemt seg for at det er slutt.

- Det har vært en vanskelig beslutning, men hverdagen min har vært utfordrende og det har nå blitt vanskelig å kombinere med fotball på toppnivå. Det er flere grunner til at jeg tar denne beslutningen, men det er en beslutning som er tatt for mitt eget beste, men også for Kåffå og spillergruppa sitt beste. Jeg vil kun spille for denne fantastiske klubbe hvis jeg kan yte hundre prosent, sier Brix til Kåffa.no.

LES KRISTIANS EGNE ORD!

Scoret i kvaliken
Dermed ble kvalikkampen mot Start hans siste fotballkamp for KFUM. Og scoringen i kvalikmatchen mot Kongsvinger hans siste. At den kom på hjemmebanen til VIF, en klubb han spilte i fra han var åtte år til han ble landslagsspiller, var sånn sett et verdig punktum på en innholdsrik fotballkarriere.

Året i Kåffa har vært det morsomste i min karriere.

— Kristian Brix
Mellom VIF og KFUM har han spilt for Sogndal, Sandefjord, Bodø/Glimt, Fredrikstad og Sandnes Ulf. Gjennom sitt spill for KFUM i fjor ble også gutten med norsk mor og gambisk far tatt ut på Gambias landslag, men landslagsspill for Gamble ble det likevel aldri.

Med det norske flagget på brystet har han guttelandskamper for G15-, G16-, G17-, G18- og G19-landslaget. Etter omtrent 15 år i toppfotballen er han uansett klar på hva som har vært det morsomste:

- Året i Kåffa har vært det morsomste i min karriere. En fantastisk sesong, og enda mer fantastisk og gjøre det med den gjengen. Det er selvfølgelig spesielt, men det føles ut som det er det riktige valget. Jeg velger heller å se tilbake på alle de menneskene jeg har møtt og alle de gode minnene, sier Brix som tok et vemodig avskjed med lagkameratene da han formidlet sin beslutning i garderoben foran årets første fellestrening i ettermiddag.

Sees igjen!
Men - selv om han gikk ut av KFUM-garderoben for siste gang som spiller i dag, ser han ikke bort fra at han blir å se igjen i en rolle i klubben.

- Jeg har klare ambisjoner videre og jeg har lyst til å jobbe både inn mot sport og administrativt i en fotballklubb. Ingenting hadde vært bedre enn om det ble i Kåffå, sier Brix.

Trener Isnes skulle veldig gjerne hatt med seg veteranen inn i en ny sesong.

- Det er utrolig trist at han slutter nå, men Kristian er en reflektert og ærlig fyr. Jeg støtter han 100 prosent. Det er vanskelig å gjøre det Brix nettopp har gjort. Vi kommer til å savne han i garderoben og på banen, men vi vet samtidig at han vil dukke opp en del hos oss, sier Isnes kort tid etter at han var vitne til at Kristian takket for seg.

LES KRISTIANS EGNE ORD!

Takk for innsatsen i KFUM-drakt, Kristian! Her et av høydepunktene - scoringen mot Kongsvinger. Foto: Thomas Bjørnflaten


 


 

Annonse fra Obos-ligaen: