Året med A-laget fra A til Å

Trener Isnes gir deg her sin årskavalkade - en reise gjennom alfabetet ved årets slutt.

Året nærmer seg slutten. Et unntaksår, men OBOS-ligaen klarte i alle fall å komme i havn før pakkene ble lagt under treet.

Kåffa hang med i kampen om kvalik helt til overtiden av den siste runden, men måtte se seg slått av Raufoss. Dermed endte vi på en 8. plass. En sterk prestasjon som gjør at vi er inne topp-25 i Norge to år på rad.

Før vi blar om til året 2021 har trener Jørgen Isnes her gjort sin sesongoppsummering – fra A til Å (som han også gjorde i fjor).

A – Apotekergården – Et sted vi har blitt glad i. Gjestfrihet både når det gjelder mat og «møterom». Alltid innom apotekergården for å fylle magene enten før eller etter kamp i området sør. Apotekergården leverer hvert år og for de av dere som ikke vet det, så ligger denne perlen i Grimstad.

B – Barna – Det har vært et stort savn. 2020 har vært et år hvor mange av barna i KFUM har uteblitt fra kontakten med våre a-spillere via akademiet eller gjennom a-kampene. Det er kanskje det som gjør oss litt annerledes, at vi nettopp har hatt denne tette kontakten. Vi tar den opp igjen når det blir mulig ;)

C- Covid-19 – Æsj og fy av meg. Få det bort. I skrivende stund er første vaksine tatt. Takk for det. La oss håpe på bedre tider, eller vi vet det kommer bedre tider når det gjelder pandemien. Heldigvis. Det har vært utfordrende for oss alle, men vi har vært heldige som har fått lov til å holde på med det vi setter veldig høyt; nemlig å spille fotball. Covid-19 har nok ødelagt for andre mer enn oss som holder på med fotball. Gutta har riktignok ofret mye gjennom året, men vel viten om at vi er ikke de eneste. Studier og jobb er noen steder lagt til side, mens både strengere karanteneregler og isolasjon er gjennomført. Enkelte spillere måtte inn på hotell de siste ukene. Kanskje ikke det verste ;)

D – De frivillige – De må hylles. Svensken Moqvist som er banebrytende på antall timer. Vår adelskalender-ledende Klaus Odden, med 365 kamper for klubben, som med resten av riggeteamet legger ned time på time. Brødrene Mosand med flere som allerede jobber i klubben sørger for at a-laget har det fint nok rundt seg og at kampene våre kan gjennomføres. Vi rekker ikke nevne dere alle, men dere vet godt hvem dere er. TAKK!!!

LUDV7828
Sebastian Melsom har vært tett på a-laget og klubben gjennom 2020.

E – Engasjement – Vi har de siste årene tatt steg også på SoMe (sosiale medier). Sebastian Melsom har gjort en fantastisk jobb i år og fornyet oss på dette området. Ikke alle vet hvem han er, men han lager nettsaker og videointervjuer i forbindelse med trening og kamp, godt veiledet av Halvor Byfuglien. Vi er glad for at det tas nye steg på disse områdene også. Tusen takk også til Guttorm Lende som følger kampene med sin kameralinse. Det er gull verdt! 

F – Fysio – Fredrik Talsnes sine arbeidsoppgaver i klubben har bare økt. Når pandemien kom innover oss, ble han også medisinsk ansvarlig. Her måtte spørsmål stilles til spillerne daglig, febermåling og ikke minst dokumentering av alt dette. En stor jobb. I tillegg sier ikke Fredrik nei til andre i klubben og følger våre a-spillere opp daglig på mange området. Fredrik har i tillegg blitt pappa, og vi håper hans arbeidskapasitet smitter over på omgivelsene. Well done!

G – Gruppetreninger – Mange ble nok lei dette. Ikke bare våre a-spillere, men hele fotballnorge. Uansett var det en fin treningsmetode en liten stund, hvor man kunne følge opp enkeltspillere enda tettere. I tillegg ble det jobbet mer konkret med detaljer. Lettelsen var stor da vi kunne begynne på kontakttrening igjen. Da var gutta lei gruppetreningene.

LUDV7831
David scoret hat trick mot Sogndal og endte som toppscorer med 8 mål.

H – Hattrick – Robin og David stod begge for hattrick denne sesongen. David med sine 3 mot Sogndal, mens Robin dro opp sitt mot Øygarden.

I – Ingjerd Linnebo Eriksen – Ikke alle vet hvem Ingjerd er, men hun har et stort hjerte for KFUM. Med sønn og mann aktive i klubben, så har vi valgt å spørre henne om litt matlaging i forbindelse med sosiale aktiviteter, før/etter kamper og etter trening. Det har smakt for å si det sånn. TAKK!

J – Johannes Moesgaard – Hentet inn i trenerteamet. En ressurs om alle lag og klubber trenger. Jobbet mange år i VIF med unge spillere under flere ulike trenere. God erfaring, god mann og ikke minst en viktig brikke inn i årets trenerteam og de neste årene. Signert for to nye år.

LUDV9669
Robon scoret tre i det vi håper var siste kamp på KFUM Arena før bygging. Vi håper på byggestart i første del av 2021.

K – KFUM Arena – Vi har nok spilt vår siste offisielle kamp på KFUM Arena og før det skal bli vår nye KFUM Familiearena. Og for en siste kamp det ble: 6-0 mot Øygarden. En arena og bane der vi har opplevd så mye de siste årene. For noen kamper og for noen minner. Jeg får sitere Jürgen Klopp her: «We collect memories».

LUDV6090
Engasjert trener før møtet med Lillestrøm.

L – Lillestrøm – Midt oppe i covid 19-situasjonen så møtte vi LSK hjemme. Veldig sjelden det nesten er mer politi på kampene enn publikum, men med restriksjoner på maks 200, så dukket det opp politi på og rundt KFUM Arena for å ta imot supportere fra LSK eller kanskje andre supportermiljøer. Kampen endte 1-2. Æsj.

M – Marbella – En treningsleir vi sannsynligvis ikke opplever i 2021. Deilig er det uansett å komme ned dit. En fin mulighet til å være mer sammen og ikke minst spille og trene godt. Leiren ble jo litt rar, med tanke på at det ene huset vi hadde leid ble ranet og at dette var akkurat da Covid-19 begynte å blomstre. Etter ankomst Oslo var det et titalls syke og hvem vet: kanskje vi da hadde noen som var smittet. Da var dette nytt for oss og vi visste lite. Vi kom oss uansett på beina igjen.

LUDV8118
Toppfotballen sto sammen mot rasisme.

N – Nei til rasisme

O – Oslo – Kampen om å bli og være nummer to i Oslo ble tøff og kunne blitt tøffere. Kampene mot Grorud ble etter hvert et slikt oppgjør som det skal være mellom to rivaler. Det betyr noe. For spillere, trenere og de som er glad i klubben. Grorud slo oss 3-0 hjemme, mens vi vant 3-1 hjemme. Til slutt endte vi foran Grorud, og Skeid var nære på å komme opp igjen. Viktig at vi får disse oppgjørene i OBOS. Alltid litt ekstra.

P – Profetene – Godt synlig og hørende på våre hjemmekamper. Sjefsprofeten Bosse røyk stemmebåndet ved flere anledninger. Det gir oss noe ekstra. Neste år håper vi det blir noen borteturer også hvis mulig. Vi krysser fingere. Takk for støtten!

Q – Qvalik – Det ble det ikke, men igjen kjempet vi til siste serierunde om de kuleste kvalikkampene. Sterkt, etter å ha vært innom en meget tung periode.

LUDV7190
A-laget måtte en periode se langt etter en seier, men borte mot Ranheim kom den.

R- Ranheim – Det hadde vært tøft, ja. En lange periode med svakere resultater og prestasjoner. Vi dro opp til Ranheimsfjæra med lav selvtillit, men la ned en heroisk innsats gjennom hele kampen og Stavrum kunne score rett før slutt. 0-1 mot et meget sterkt hjemmelag og endelig en ordentlig skalp. For det var jo det!

S – Statistikk – Vi tar med statistikken fra de to siste kampene våre, som ikke er representative for resten av sesongen, men som vi håper vi kan ta med oss inn mot neste år. Hele 40 avslutninger på de to siste kampene og 10 mål riktig vei. Solide tall. 7-8 avslutninger mer enn det snittet var denne sesongen og denne sesongen lå vi noe lavere enn året før. Vi vet godt at vi ikke scoret nok denne sesongen og det er nok en sammenheng her. Før Raufoss-kampen, som ble spesiell, så var vi det laget som hadde sluppet inn tredje minst. Så vet vi utmerket godt at det finnes annen spennende statistikk vi kan nevne og vil bruke. Her kommer noe:

T - Tap – Tapte kamper på hjemmebane i år var 3. Bortebane ble det 8.

U – Uavgjort – Uavgjorte-kamper på hjemmebane ble 5, mens borte ble det 4 uavgjorte.

V – Vunnet – Vunnet hjemme i år: 7. Vunnet borte i år: 3

Totalt sett: Hjemme: 7-5-3, mens borte 3-4-8. Målforskjell 44-44. Pluss 14 hjemme, mens minus 14 borte.

LUDV9845
KFUM spilte en god første omgang på snøføre mot Raufoss. Faktisk var det da snøen ga seg at det kladdet for Kåffa. Raufoss tok kvalikplassen.

W – Winterland – Siste kamp og bortekamp mot Raufoss. En spinnvill fotballkamp. På et strøkent grønt kunstgress trodde vi det skulle bli kvalik, men det ble vinter, hvitt og Raufoss til kvalik. Men det så ut som vi håndterte snøen best. Årets mål med igangsetting bakfra og scoring av Alagie. En knallgod første omgang, ble gjort om til en spinnvill fotballkamp de siste 20. Det håndterte Raufoss best dessverre.

LUDV9265
Øby var blant spillerne som takket for seg i 2020. Vi takker de som har dratt for innsatsen.

X –  X-spillere – Det ble noen spillere ut i 2020. Simon gikk til Sarpsborg, Basit gikk til Grorud/Øygarden, Øby går til FFK, Tobias til Arendal. Troudart og Yannis vil finne seg nye klubber i 2021. De har alle satt sitt preg på KFUM de siste årene.

Y – Yngstemann – Vegard Holsæther født i 2003 satt på benken 5 ganger i år, men fikk aldri debuten. Han måtte til slutt være med junior utover høsten pga kamparena og med strengere tiltak rundt hospitering og bytte av kohorter. Nå er Vegard tatt opp i stallen fra 2021.

Z – Zero – Hvor mange ganger holdt KFUM nullen i 2020? Svar: 5. Mot Åsane (H), Ranheim (B), Jerv (B), Ull/Kisa (H) og Øygarden (H).

Æ – Æsj – Alvorlige skader og lange avbrekk. Tore Sørås fikk seg en tidlig skade i januar og som gjorde at han ble borte hele sesongen. Tobias mistet hele sesongen, mens Dodou mistet mye, men kom sterkt på slutten. Knut mistet også store deler av sesongen, men trente seg godt opp og kom tilbake. Det som er gledelig er at de alle vil spille fotball i 2021. Hammer fikk seg et brudd i ankelen rett før slutt, men er tilbake i 2021. Dessverre var det mer alvorligere med vår x-spiller Aalmen. Vi håper at han kan løpe igjen og komme seg på beina og gjerne bli en del av miljøet igjen. Vi heier på dere alle!

LUDV6432
Jubel etter kanonscoring mot Sandnes Ulf.

Ø – Østerhus arena – Vi tar den med. Fått litt oppmerksomhet, men fortjener mer. Målet til Hoseth klarte faktisk ikke komme seg inn på Eurosports årets mål i OBOS. Merkelig. En druser fra 30-35 meter. Dette skjedde i en kamp hvor vi var totalt dominerende, men tapte 3-1 mot Sandnes Ulf.

Å – Året – Året mange vil glemme, men som sagt tidligere så er fotballen et sted hvor man kan samle på minnene sammen. Det gjør vi også i år, gjennom et tøft år på mange måter. Det har vært oppturer og nedturer. Nedturene er håndtert og oppturene er slukt. Vi gleder oss alle til 2021. Forhåpentligvis et normalt et, men et like spinnvilt OBOS-år.

Godt nytt fotball-år!
Jørgen

Annonse fra Obos-ligaen: