Alex til islandsk fotball

Kontrakten med Kåffa terminert.

Keeper Alexander Pedersen og KFUM har blitt enige om å avslutte kontrakten som i utgangspunktet strakk seg ut 2022-sesongen.

Neste stopp for 25-åringen blir Kórdrengir, på nivå to i islandsk fotball. Alex er akkurat nå bosatt på karantenehotell på Sagaøya, men ser fram til å møte sine nye lagdrengir senere denne uka.

- Jeg har alltid hatt et ønske om å spille fotball i utlandet, og nå åpnet det seg en mulighet for det, og da var det ikke et så vanskelig valg egentlig. Å spille kamper, oppleve en ny kultur og et nytt land - det var veldig fristende. Så må jeg jo takke Kåffa for at de lar meg få denne muligheten, det setter jeg stor pris på, sier han.

Å spille kamper, oppleve en ny kultur og et nytt land - det var veldig fristende.

— Alexander Pedersen
Alex fikk ti OBOS-ligakamper mellom stengene for KFUM i fjor. Denne sesongen har han måttet ta til takke med reservebenken. Veien til spilletid har dessuten virket lang nå når Knut-André Skjærstein har levert storspill i første del av sesongen.

- Alex er utvilsomt god nok for spill i OBOS-ligaen, men Knut har aldri vært bedre enn han er nå, så da har jeg forståelse for at Alex søker en klubb der utsikten for spilletid er bedre. Vi synes selvsagt det er synd. Alex har vært profesjonell og har hatt en fin utvikling her, men vi har samtidig vært klar over at det er vanskelig for oss som klubb å beholde to keepere som holder et så høyt nivå, sier keepertrener Miki.

Alex takker keepertreneren, keeperteamet, lagkamerater og hele klubben for tiden det halvannet året han har hatt i KFUM.

- Tiden i Kåffa har gitt meg mye glede, gode venner og jeg har utviklet meg veldig mye som fotballspiller. Kåffa er virkelig en klubb for livet. Selv om våre veier skilles for denne gang, ser jeg ikke bort fra at jeg tar turen tilbake ved en senere anledning. Jeg ønsker gutta og teamet masse lykke til med resten av sesongen, sier målmannen.

Og om hva han går til:

- Jeg har ikke all verden av kunnskap om islandsk fotball, men etter hva jeg har hørt så er det kamper som preges av mye fysikk og tøft spill. Så det blir spennende og se hvordan fotballen spilles her på Island.

KFUM har ingen umiddelbare planer om å hente inn en erstatter for Alex. Keeper-Miki snakket nylig om den gode utviklingen unggutten Jonathan Ward Ådlandsvik har hatt.

Takk for innsatsen for KFUM, Alex! Og lykke til med eventyret på Island.

Annonse fra Obos-ligaen: