Aaron tatt ut for Norge

KFUM-stopperen hentet inn i U21-troppen som skal møte Spania.

U21-landslaget skal spille EM neste sommer. I oppkjøringen til sluttspillet er de i disse dager på samling. Lørdag vant laget mot Sveits etter et overtidsmål.

På minussiden i den kampen var det at to stoppere måtte gi seg med skade. U21-landslaget har derfor besluttet å hente inn en stoppererstatter - og valget falt på KFUM-stopper Aaron Kiil Olsen.

- Jeg er utrolig takknemlig for muligheten og ser frem til å dra på samling og treffe trenerteamet og spillergruppa. Det er det nest øverste landslaget, og det er jo utrolig stort, sier Aaron som tar flyet til Spania søndag ettermiddag.

Aaron kom til KFUM fra Bærum før 2021-sesongen og har så til de grader spilt seg varm i Kåffa-drakta. 21-åringen, som opprinnelig er fra Moss, har med sin enorme fysikk vært helt sentral i a-lagets suksess gjennom 2021 og 2022. Aaron har allerede rundet 60 KFUM-kamper.

- Ved dette uttaket vil jeg gjerne takke hele Kåffa-gjengen. Spillere og trenerteam som har hjulpet med utvikling over snart 2 år. Det er et klart bevis på at Kåffa er en utrolig bra utviklingsklubb, sier Aaron som signerte ny KFUM-kontrakt tidligere i år.

Når Aaron først skulle få vise seg fram i landslagssammenheng, kunne ikke anledningen blitt så mye kulere. Spania i Spania. Det er et spansk lag som vant alle sine kamper i gruppespillet, og er selvsagt også klare for EM. Kampen spilles på tirsdag.

- Det blir en spennende og tøff utfordring. Men det er det det handler om nå – å matche seg. Vi må vise hva som bor i laget. Og så får vi sett spillerne på dette nivået, sier trener Leif Gunnar Smerud på fotball.no.

Og Aaron har klare ambisjoner om å bite seg fast i en spillergruppe som skal spille EM neste sommer.

- Jeg går inn i samlingen med senka skuldra, og vil prøve å bli så godt kjent som mulig med hele laget på de dagene jeg har der nede. Målet er selvfølgelig å prøve å spille meg til en fast plass i spillergruppa, men først og fremst vil jeg ha en bra tid der nede med trenere og spillere, sier Aaron.

aaron.png


 

Annonse fra Obos-ligaen: