SEKSMÅLSTHRILLER PÅ NORDRE ÅSEN

En frustrerende kveld for de tilreisende Kåffa-supporterne.

INTERKRETS JUNIOR, ANDRE SERIEKAMP: SKEID-KFUM 3-3 (2-2) 1-0 Mathias (Cedric), 2-0 Anders (Yossef), 3-2 Aksel (Nasri)

Værgudene viste seg fra mange sider i årets andre kamp i Interkrets-serien, og det gjorde sannelig Kåffas juniorgutter også: Tomålsledelse, timinutterskollaps, pasninger på øverste og nederste hylle, praktscoringer og straffemiss var noe av innholdet i 90 minutter med publikumsvennlig fotball på Nordre Åsen – om enn aldri så frustrerende for de tilreisende Kåffa-supporterne.

Trener Marius Jacobsen hadde før seriestart utpekt Skeid som en av opprykksfavorittene, og det var også hjemmelaget som kom best i gang. Bare 32 sekunder hadde passert da rot i eget forsvar sørget for kveldens første sjanse, og bare en reaksjonssterk Jonathan i Kåffa-målet hindret en tidlig baklengs. Det satte sitt tydelige preg på innledningen, hvor gjestene slet med å komme seg over midtbanen, men etter ti minutter roet bortenervene seg og spillet begynte å sitte.

2-0, en farlig ledelse?
Og, i motsetning til den Asker-kampen forrige uke, så satt også sjansene denne gangen. Først da Mathias dunket inn ledermålet fra kort hold etter Cedrics gode frispark og da Anders elegant dempet og hamret inn dagens andre på halvvolley etter Yossefs fine innlegg.

2-0 før en halvtime var spilt, Kåffa i rute, men i stedet for å kontrollere kampen slapp de vertene til, og snaut ti minutter senere sto det 2-2 i protokollen.

– Dette er en kamp vi skal avgjøre i første, men vi blir for lite kyniske, medgir en skuffet Marius Jacobsen.

Straffet hardt
Han ble nok ikke mer oppløftet av andreomgangen. Kåffa tok igjen ledelsen da Aksel gikk på sololøp i Skeids sekstenmeter og brukte hjemmelagets forsvarere som kjegler, før han dunket inn 3-2. Like etterpå kunne Kåffa drept kampen etter at Cedric gikk på et smart løp og sikret Kåffa-straffe, men ellevemeteren ble godt reddet av hjemmelagets sisteskanse.

Og slikt har en lei tendens til å straffe seg – noe det også gjorde bare minutter senere da hjemmelaget utlignet på ny – og kampen ebbet ut med 3-3. Og selv om Kåffa hadde ballen mest, så var det ikke så altfor mye å si på resultatet heller; Skeid hadde sine sjanser og kjempet hardt for å få med seg det ene poenget.

– Det ble litt kaotisk til tider, og jeg synes vi mangler litt energi i dag, vi kommer ofte en meter eller to på etterskudd og på den måten slipper vi Skeid mer inn i kampen enn vi trenger å gjøre.

– Heldigvis så klarer vi å score noen mål i dag, som er fremgang fra sist, men dette er langt mer to poeng tapt enn ett vunnet, oppsummerer juniorsjefen.

Trenger hjelp
To poeng på to kamper er likevel ikke all verden for et lag som har satt seg som mål å skulle være med helt inn i opprykkskampen. Nå innser Jacobsen at det toget er i ferd med å forlate perrongen.

– Etter forrige kamp så hadde vi det fortsatt i egne hender. Det har vi ikke lenger nå, nå trenger vi hjelp fra noen andre, medgir Jacobsen.