- Vi kan ha muligheter

Jesper har kastet et raskt blikk på årets 2. divisjonsavdeling for kvinnene.

Årets avdelinger i kvinner 2. divisjon er klare. Og det er nå besluttet at det skal være tre og ikke to avdelinger slik det var i fjor. Med ti lag i hver avdeling, mot 14 i 2023.

KFUM ble satt inn i avdeling 3 med følgende lag:
Krokelvdalen, Lillestrøm, LSK Kvinner 2, Medkila, Molde, Mjølner, Rosenborg 2, Steinkjer og Tiller.

Molde favoritt
Det betyr en rekke nye bekjentskaper. LSK 2, Medkila og Mjølner var i samme avdeling som oss i fjor. Krokelvdalen, Steinkjer og Lillestrøm er nyopprykkede lag.

- Ved første øyekast er dette spennende. Jeg tror dette kan bli bra og det ser ut som om vi kan ha muligheter. Vi skal stifte nye bekjentskap med spennende lag i trondheimsregionen, men vi finner kanskje den største opprykksfavoritten i Molde, som satser voldsomt på damelaget sitt, sier trener Jesper Eek.
 
Når han ser de tre avdelingene under ett, sier KFUM-treneren:

- Det kan se ut som det er litt ujevne avdelinger, både sportslig og med tanke på økonomi og reiser.

På sistnevnte punkt trakk vi som klubb definitivt ikke vinnerloddet, med kun Lillestrøm og LSK 2 en biltur unna. Tre lag i nord og tre trønder-lag, i tillegg til Molde, betyr at jentene kan belage seg på mye flytid også denne sesongen.

Ser muligheter
- Som trener og spiller ønsker man jo flest mulig kamper. Det er jo det som er gøy og da er det også fine muligheter for å bruke mange spillere og slippe til hele troppen. Belastningen er stor for mange, men det må man kunne tåle om det skal drives toppidrett. Aberet på vårt nivå er at de færreste får restituert nok på grunn av skole, studier og jobb - og gjerne en kombinasjon av disse, sier Jesper.

Han har tro på at det vil kunne bli en spennende sesong, sett med KFUM-øyne.

- Molde er som nevnt stor favoritt, med Tiller rett bak. Så får vi se hvordan vi står i dette selskapet. Det blir jo en kort sesong der hver kamp kommer til å telle mer enn i 2023, så vi må være på perrongen og klare allerede i serieåpningen skal vi kunne utfordre helt i toppen, sier Jesper.

Her er informasjon og oppsett av de andre avdelingene.

LES OGSÅ:
Viktige KFUM-profiler med videre

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter