Fem KFUM-profiler med videre på damelaget

Viktige signeringer på tampen av et godt år for damelaget.

Damelaget har lagt bak seg en meget sterk sesong i nye, landsdekkende 2. divisjon.

Tredjeplass etter en sesong med kjedelige skader på sentrale spillere, store utskiftninger i stallen og flere debutanter fra egne rekker er mer enn godkjent og lover godt for det som venter framover.

Inn mot det nye året jobbes det på for å være godt forberedt til oppkjøringen starter for fullt tidlig i januar. I den sammenheng er det både ekstra gledelig - og viktig - at spillere utviklet i egen klubb er med videre.

Viktige signeringer
Trener Jesper Eek gledet seg derfor litt ekstra over signeringene han fikk på plass rett før julen ble ringt inn:

  • 2005-jentene Marie Nygaard Damm, Seline Rekkedal og Ida Marhaug. Veldig gledelig er det at Marie er tilbake for fullt etter en lang skadeperiode. Seline var også en del ute med skade i 2023-sesongen, mens Ida var en viktig forsvarsressurs.
  • 2007-jentene Selma Jordfald og Elle Ulstein. Elle har lagt bak seg en god sesong, med 6 mål på 23 kamper. Selma var en del på sidelinja på grunn av skader, men fikk vist seg fram på en god måte i høst. Begge de to 2007-jentene har kamper for Norge J16 i 2023 og er høyaktuelle for J17-landslaget som håper å slå seg inn i et EM-sluttspill for J17 til sommeren.

- Det er utrolig bra at vi har med oss disse jentene videre. De vil bli sentrale i en KFUM-tropp, sammen med flere av de spillerne som har vært her en del år. Alt tyder på at de aller fleste av spillerne vi hadde her i høst, blir med videre, sier Jesper.

I ukene før jul hadde de flere spillere innom på prøvespill.

- Målet er å forsterke troppen med spillere som har erfaring fra høyere nivå, eller som kan konkurrere om plass i en tenkt ellever. Vi trenger også å balansere troppen i alder da vi har mistet mange av de etablerte spillerne gjennom sesongen i år. Vi har videre stort fokus på å forme en konkurransedyktig tropp som skal kunne være i posisjon til å utfordre de aller beste lagene i avdelingen vår. Spillerne vi søker må også virkelig ville til Kåffa, og bidra aktivt til å utvikle og forsterke toppidrettskulturen og det gode miljøet vi har her, sier Jesper.

Fokus og kvalitet
Han fortsetter som hovedtrener på tredje året, med Ole-Henrik Finnbråten som assistent.

Når vi nå ser tilbake på 2023 må vi si oss meget godt fornøyd med arbeidet som er gjort. På tross av mange frafall og skader har vi klart å holde fokus og kvalitet oppe. Og nettopp evnen til å jobbe målrettet og langsiktig blir viktig å ta med seg videre fremover, sier Eek.

Målet er også å legge til rette for at flere skal komme etter de fem som ble omtalt innledningsvis; fra egne rekker og inn på a-laget.

- Det er gledelig å se at vi har juniorspillere som stadig tar steg. Flere har hospitert og noen har fått a-lagsdebut i år (Annicken, Oline, Tara og Eline), og det kommer flere spennende spillere bak disse som vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Vi er heldige som er i en klubb der det jobbes så godt i ungdomsfotballen, sier Jesper.

Nå er det tid for noen dager til med juleferie før 2024-sesongen starter opp for fullt.

- Vi gleder oss. Det blir en spennende sesong, og det er ingen tvil om at vi lar oss inspirere av et herrelag som skal prøve seg i Eliteserien, sier Jesper Eek.

320543783_735772691448134_986535767950986690_n.jpg
Jesper Eek (nærmest) fortsetter som hovedtrener i KFUM, med Ole-Henrik Finnbråten (bak) som assistent.


 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter