Simen gir seg som trener for damene

Men frykt ikke - selv om Simen takker for seg som trener, blir han værende i klubben.

Etter fire innholdsrike år som hovedtrener for A-lag Kvinner, har Simen Føyen bestemt seg for å tre av fra trenergjerningen. Fire år som ble kronet med en strålende 2021-sesong og opprykk til 2.-divisjon. Likevel følte Simen at tiden var inne for å gi seg nå.

- Det står vel i Bibelen at det er en tid for alt. Jeg har kjent på meg at jeg har gjort mitt nå etter fire år, og at det nå er andres tur til å lede laget videre, sier Simen.

Han forklarer videre sin avskjed med et ønske om en hverdag med litt mer fritid enn han har hatt de siste fire årene.

- Jeg prøver å rigge meg slik at jeg får hverdagen litt mer tilbake, og da blir det for mye å være all-in som fotballtrener på kveldstid, forteller Simen.

- Stolt
Da Simen tok over Kåffa-damene i november 2017, spilte de 4.-divisjon og trente to uker. Gradvis har treningskulturen endret seg til nå å være fire ganger i uka pluss kamp, og styrketrening i tillegg. Det har altså bidratt til opprykk i divisjonene, og at damene i 2022 skal spille 2.-divisjonsfotball på Ekeberg.

- Jeg er veldig stolt av fjorårssesongen, hvor vi, etter halvannet år uten kamper og sesong, endte opp med å vinne alt som var og 63-2 i målforskjell, forteller Simen.

Det toppet seg med folkefest både i "seriefinalen" mot Skeid og kvalikkampen mot Fredrikstad.

- De kampene fremstår som store høydepunkter for meg. "Alle" i Kåffa var på damekamp - en opplevelse som jeg håper vi kan gi Kåffa-damene flere av i tiden fremover.

Simen er imidlertid ikke ferdig i klubben. Ved å slutte som hovedtrener for damene, frigjøreres mer tid til andre ting. Derfor skal Simen nå ha ansvar for både unggutt- og ungjenteårgangene (8-12 år) i Kåffa, og jobbe aktivt med å utvikle og utdanne flere trenere i klubben.

Strålende innsats
Daglig leder Thor-Erik Stenberg er mektig imponert over løftet Simen har bidratt til på jente- og kvinnesiden i klubben.

- Han har gjort en strålende innsats for A-lag Kvinner, og for jentesiden generelt i klubben. Simen er dedikert og har vært all-in i trenerjobben, og sånn sett er det forståelig at han nå vil tre til side, sier Stenberg.

Han er glad for at Simen fortsatt blir å finne i klubbadministrasjonen.

- Simen går inn i en ny rolle, som kommer til å bli bra både for han og for klubben. Han har bygget et fundament på damelaget som er solid, og en takknemlig oppgave å ta over, forteller Thor-Erik.

Mannen som skal ta over er Jesper Eek. Han kom inn som assistenttrener like før jul, men tar nå over hovedtreneransvaret. Les mer om Jesper her!

- At Jesper har kommet inn og fungert så godt, sammen med Martin Ottersen som assistent et par ganger i uka, gjorde valget lettere for meg. Jeg er trygg på at laget er i gode hender, og tror det blir veldig spennende å følge dem i 2.-divisjon denne sesongen, sier Simen om sin arvtager.

Selv om Martin Ottersen er med på feltet et par økter i uka, trengs det flere trenerressurser. Derfor ser vi etter en ny assistenttrener til laget.
 

Annonse fra Obos-ligaen: