Vi tenner lys i kveld

I kveld oppfordres vi alle til å stoppe opp, tenne lys og minnes Benjamin som ble offer for hatet, men også symbolet på kampen vi står i - kampen mot rasisme!

I kveld er det 20 år siden to unge gutter møttes utenfor Spar-butikken på Åsbråten, på Holmlia. Mens de står og prater stopper en bil opp foran dem. To ungdommer hopper ut av bilen og begynner å løpe mot dem. Den ene klarer å flykte, men den andre blir knivstukket – og dør. Hans navn var Benjamin Hermansen – og ble 15 år gammel.

To nynazister stakk ham i hjel fordi han hadde en hudfarge som ikke var forenlig med deres raseideologi.

På Åsbråten er det reist et minnesmerke, en byste av Benjamin, med skriften: Glem ikke 26.01.2001. I kveld oppfordres vi alle til å stoppe opp, tenne lys og minnes Benjamin som ble offer for hatet, men også symbolet på kampen vi står i - kampen mot rasisme!

I vår tid, 2021, møter vi ekstreme holdninger, sterke debatter og ord som lett kan vippe over til noe som er enda farligere. Mer enn noen gang er det viktig å vise at rasisme ikke er fremtiden. Vi må tro på fellesskapet, dialogen, samarbeidet og grunnverdien om at alle mennesker er like mye verdt.

KFUM-kameratene har nulltoleranse for rasisme og tenner lys i kveld.

Mørke kan ikke drive ut mørke, bare lys kan gjøre det.
Hat kan ikke drive ut hat, bare kjærlighet kan gjøre det.

- Martin Luther King jr.
 

fakler2
Lys utenfor KFUM-hallen i kveld.
fakler3

 

Annonse fra Obos-ligaen: