Utviklingens viktigste støttespiller er kompetanse

Som en viktig del av Kåffas arbeid står kompetanse på det vi gjør høyt.

Aldri før har vi hatt et like høyt nivå på trenerne i klubben som det vi har i dag, og det nyter alle våre medlemmer godt av. Da er det stort å få lov til å melde at ytterligere kompetanse blir tilegnet gjennom deltakelse på ulike kurs og seminarer for våre trenere og ledere.

For første gang har vi fire stykker som har kvalifisert seg, og takket ja til å gå løpet som UEFA B-lisensiert trener.

Forbundet skriver følgende om kurset:

UEFA B lisens

Utdanningen er rettet mot trenere som kan virke i gode utviklingsmiljøer. Fotballfag og Læring/Utvikling er fagkategoriene som opptar hovedfokus. Trenerens evne til å påvirke aktiviteten på treningsfeltet står her sentralt. Bevissthet om egenutvikling hos deltakerne er likeledes et tema fra og med dette trinnet på utdanningsstigen.

Fra Kåffa er det følgende 4 som deltar:
 

Halvor H. Byfuglien - Jeg ser fram til å gå i gang med Uefa B i høst. Første trenerkurs tok jeg for cirka 20 år siden, og siden har jeg fått anledning til å være trener i barne- og ungdomsfotballen i klubben i mer enn 15 år, de siste åtte årene for jenter 2007. Nå gleder jeg meg til å få faglig påfyll, reflektere rundt og få tilbakemeldinger på egen trenerutøvelse og dele erfaringer med andre trenere.

 

marianne

Marianne Sundsvalen - Jeg tar UEFA B-lisenskurset fordi jeg ønsker å tilegne meg kompetanse. Jeg er heldig som er i et godt faglig miljø i KFUM og folk spiller meg god i klubben til daglig. Nå ønsker jeg selv også å skolere meg og utvikle meg som trener. Jeg synes fotball er utrolig gøy og da et det også gøy å lære mer om spillet.

 

Daniel Fredheim Holm -

 

Anders Lübeck - Jeg ser på kursdeltakelsen som en meget viktig del av trenerutdanningen min. Spesielt med tanke på at jeg har min hovedkompetanse fra praktisk virksomhet og egen spillerbakgrunn er det viktig for meg å få teoretisk påfyll og veiledning på dette stadiet av trenerkarrieren min. Det blir også en fin erfaring for å tenke fotball i et nytt miljø med andre kloke fotballhoder fra helt andre steder.Det skal også bli ekstremt deilig med en liten pustepause fra Isnes, Miki, Daniel og alle andre KFUM-kamerater en ukes tid 😊. Jeg gleder meg og forventer å komme hjem litt klokere enn når jeg dro.

I og med at kurset holdes i Sarpsborg kommer jeg til å bruke byens slagord som en slags inngang til kurset. «Det ordnær sæ!»

 

I tillegg til disse fire trenerspirene, er barnefotballansvarlig, Erik Jonvik, i gang med gjennomføring av "Trenerveilederen".
 

Erik sier følgende: - Jeg meldte meg på trenerveilederen for å utvikle meg videre i rollen som barnefotballansvarlig 5-7 år. Jeg trives veldig godt å jobbe med frivillige i Kåffa, og etter ett år i rollen har jeg fått litt innsikt i hvordan det er å være forelder og trener i klubben. For å skape et godt tilbud for barna, er det avgjørende å ha med mange frivillige rundt årgangen. Mange foreldre er trenere for første gang, og jeg ønsker å bli vant til rollen som veileder slik at jeg kan hjelpe flere med å bli trygg i trenerrollen.


Kåffa går en spennende fremtid i møte, og vi ønsker alle våre kursdeltakere lykke til!

Annonse fra Obos-ligaen: