Tjærnås Dammeyer ny leder av ungdomsfotballen

Stian Tjærnås Dammeyer blir ny leder av ungdomsfotballen på guttesiden i klubben. 40-åringen har lang fartstid i VIF-systemet, og har de siste fem årene vært del av toppfotballen for kvinner.

Det er klart at det blir endringer rundt ungdomsfotballen i KFUM-kameratene. Det er tidligere presentert at utviklingsansvarlig Mathias Solstad har meldt overgang til Fredrikstad, og i forrige uke ble det også klart at Steffen Andersen, som har vært trenerutvikler i Kåffa, trer inn som toppspillerutvikler i Østfoldklubben.

Steffen Andersen til FFK

Mathias Solstad til FFK

Nå er Solstads erstatter klar

Ny Askim-VIF-kombo Stian Tjærnås Dammeyer er nå ansatt som leder ungdomsfotball gutt og starter opp i stillingen 1. august.

- Det blir veldig spennende. Jeg har hørt mye godt om KFUM og det potensialet som er i klubben. I bunn ligger gode verdier og mye bra mennesker, sier Tjærnås Dammeyer.

Og igjen satser KFUM på at kombinasjonen Askim og lang fartstid i VIF skal være en suksess.

For reisen til Tjærnås Dammeyer er ikke ulik den til Johannes Moesgaard før de skilte lag for en del år siden. De er begge fra Askim, har begge studert på idrettshøyskolen og har begge vært del av VIF-systemet.

- Ja, det er litt rart og ganske tilfeldig. Vi er vokst opp i nærheten av hverandre i Askim, jeg ett år eldre enn Johs. Siden ble det idrettshøyskolen og gode og lærerike år i Vålerenga for oss begge, sier Tjærnås Dammeyer.

Kommer fra LSK

Mens Johs endte sin VIF-reise rundt a-lag herrer, ble Stian i 2019 hentet fra ungdomsavdelingen over til klubbens toppserielag på kvinnesiden. Deretter gikk reisen til Kolbotn damelag og nå sist kommer han fra stillingen som assisten og toppspillerutvikler i LSK kvinner.

- I og med at LSK kvinner har havnet i den situasjonen de har gjort, dukket KFUM opp som en veldig spennende mulighet for meg. Etter gode samtaler med KFUM, tid med familien og etter hvert med LSK, så fant vi ut at dette var noe jeg virkelig ønsket, sier Tjærnås Dammeyer.

På plussiden blir det å jobbe vegg-i-vegg med sine gode kompis Johs og en Daniel Fredheim Holm som han kjenner fra før.

Nå ser han fram til å bli kjent med klubb og folk i KFUM-kameratene.

- Jeg er selvsagt klar over at det er et litt annet akademi her enn i VIF, men potensialet er stort. Det handler om å spisse aktiviteten slik at vi får opp enda flere egne spillere og at Kåffa blir en sterk utviklingsklubb for nærområdet. Samtidig skal vi sørge for at det lages gode synergier på tvers av årganger og internt i årganger der trenere snakker godt sammen og vi har et felles fundament og noen felles verdier å jobbe utfra, sier han.

Han går i gang med sin nye jobb 1. august, det betyr kick-off midt i Norway Cup-uka.

- Det gleder jeg meg veldig til. Den første tiden handler det om å bli kjent med klubben og folka i klubben, ansatte, trenere, spillere og frivillige, sier han.

Vi ønsker Stian velkommen til klubben!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter