Tidenes Kåffa-vår

For et halvår vi har lagt bak oss! Vi har fått på plass en eliteserierarena, jobber på for å starte bygging av en ny arena, vi har levert sportslig både på herre- og damesiden og er i dag blant Norges beste - og største - fotballklubber. Alt takket være en enorm frivillighet. Les sommerhilsen fra daglig leder!

Det tikker inn mot sommerferie. I år skal det bli ekstra godt – og så er det et helt spesielt halvår vi kan se tilbake på når vi synker ned i solstolen.

  • Vi visste det skulle bli et spesielt år med spill i Eliteserien, men at Johs og co. skulle markere oss på en slik måte hadde vel de færreste trodd på eller drømt om. Med seier på Lerkendal og oppvisningsfotball på Aspmyra som et par av høydepunktene.
  • Hjemmeseieren har latt vente på seg, men for oss har det egentlig vært en seier at vi i det hele tatt har fått spille hjemme. Det var ikke gitt at vi skulle få KFUM Arena i stand for eliteseriespill da vi rykket opp i november 2023, men her har både det offentlige, smidige leverandører, iherdige ansatte og de mange frivillige hendene vært helt avgjørende. Dette har allerede gitt oss mange magiske øyeblikk foran et rekordstort publikum.
  • Og så overgangen vår da. Vi visste at overgangen til Eliteserien skulle bli stor, men vi visste ikke at overgangen over Ekebergveien skulle bli en internasjonal snakkis. Her har vi som klubb vist oss fra vår beste side, når vi har snudd en utfordring til en mulighet og et humoristisk innslag. Vi synger jo nettopp «Vi er KK-venner med humør…» i første strofe av klubbsangen vår.
  • Vi hadde heller aldri trodd at vårt spill i Eliteserien skulle gi oss en så bred plattform for å fortelle om våre verdier. Vi har vært invitert i podkaster, intervjuet i medier, holdt diverse foredrag om hvem vi er og hvordan vi jobber. Jeg tror vi både har engasjert og inspirert mye mer enn vi aner, - både i kirkeliv og idrettsnorge.
  • Vi har snakket oss varme om «OSS» - Offensive, Sjarmerende og Stolte! Og jeg tror det er noe av det etterlatte inntrykket vi har klart å skape i, rundt og om klubben.
  • Det sportslige har gått over all forventning, også langt utover a-lag herrer. Damelaget ypper seg helt i toppen av 2. divisjon, og både på herre- og damesiden har vi rekruttlag som har gjort det bra. Nedover i årgangene er det også utrolig mye å glede seg over.
  • Det er ingen tvil om at frivilligheten er i endring og under press. At vi fortsatt kan skilte med nesten 400 frivillige som er i sving ukentlig er det som bærer oss, og som gjør driften og satsingen vår mulig. Vi vet vi i staben helt sikkert kunne tatt oss tid til å «se» dere enda bedre og at dere sikkert gjerne skulle hatt enda mer assistanse fra oss som jobber i hallen, men dere skal vite at vi er både ydmyke og utrolig takknemlige over den jobben dere legger ned. I tillegg til å være blant Norges beste fotballklubber, er vi blant Norges største fotballklubber. Begge deler skyldes den innsatsen som legges ned av dere hverdagshelter som står på uke etter uke.
  • Ved inngangen til sommeren er det også vel verdt å løfte fram Lunde-aktiviteten som kanskje er det viktigste vi som klubb gjør for å være KFUM. Leirene på vårt fantastiske leirsted er i gang og i løpet av sommeren skal flere hundre deltakere og godt over 100 ledere i sving for å skape nye minner og fellesskap i en sammenheng der hele trekanten vår pleies – ånd, sjel og kropp.
  • Staben her fortjener også litt ferie. Dette er en hardtarbeidende og dedikert gjeng som tidvis jobber døgnet rundt for at hjulene skal gå rundt. Det er en gjeng som brenner for å skape gode oppvekstmiljø for barna våre, og idrettsglede og opplevelser for livet for både spillere og foresatte. Om noen uker samles vi til Norway Cup og før det skal a-laget ut å kjempe om nye poeng i Eliteserien. Blant annet så gleder vi oss veldig til å invitere Norges beste fotball-lag de siste årene til Norway Cup. Dagen før den store fotballfesten sparkes i gang på Ekebergsletta blir det vorspiel med KFUM-Bodø/Glimt den siste lørdagen i juli.


Til slutt ønsker jeg dere alle en riktig god sommer!

Vi har trua på en fantastisk høst, - med seire og magiske øyeblikk, både på og utenfor banen.

Sommerhilsen på vegne av staben,

Thor-Erik Stenberg
Daglig leder

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter