Supporteren - Theodor
“Det kan være underholdende å spille 0-0, eller vinne 1-0 gang etter gang”
Vi er helt avhengige av frivilligheten for å kunne gi et godt tilbud til barn og unge! Vi har ulike roller, der oppgavene er viktige på hver sin måte. I den anledning lanserer vi artikkelserien DRØMMEELLEVEREN, hvor vi ønsker å sette pris på alle frivillige som vi er helt avhengige av.
Theodor Omar Chammas Ellingsen har entusiasme i alt han gjør. I alt fra oppvarming, se til skadede spillere, men kanskje mest av alt når han ser på kamp og er lagets tolvte mann. Han er supporter i ypperste klasse. Han heier på alle, uansett. “Kom igjen Andreas. Kom igjen Henriette. Kom igjen Eivind.” Han nevner alle ved navn. Som spiller er du sikker på at når du entrer gressmatta, så blir du heiet fram med et “kom igjen”.
Theodor kan gjerne stå alene og klappe og heie fram spillerne. Som tolvte mann forlater han ikke sin post. Han bidrar til gode rammer rundt kampen. Supportere er ofte de som skaper øyeblikkene for spillerne. Det skapes noe utover medspillere, det skapes øyeblikk for alle supporterne også. Lag og supportere sammen.
Alle lag trenger sin tolvte mann som kan heie dem fram, i med- og motgang. Kamp etter kamp. Som står der om det er regn eller sol, om det ble seier 5-0, tap 0-2 eller uavgjort 0-0. Alle dere supportere der ute, dere er viktige! For alle spillerne i klubben. Jeg tør å påstå at dere også er viktige for alle motspillere. Tusen takk for at dere er til stede for å heie fram egne barn, andres barn, hele laget. Heia dere!
Theodor - supporteren
Med 3 barn som spiller i klubben kan det fort bli rundt 30 kamper å se på i løpet av en Norway Cup uke. Litt sportsidiot er jeg vel, men det er jo spennende å se hva laget kan få til i dag? Hva kan egen unge få til i dag? Hva har motstanderne å by på? Fotball er en arena for å få utløp for en kompetitiv side. Jeg måtte si meg enig med en far som sa “man vil jo på en måte vinne”. Ungene læres til å slå den gode pasningen for å oppnå et mål. Det er jo hele kampens identitet. Fotballen som lagspill er velsignet med at det kan være underholdende å spille 0-0, eller vinne 1-0 gang etter gang, kontra resultatorienterte individuelle idretter.
Det er en beskyttelsesfaktor for livet til barna å være en del av et lag. De har fått anledningen gjennom mange år å bygge en identitet som handler om å ha et fellesskap.
— Theodor Chammas
Hva opplever du er bra med å være frivillig i Kåffa?
Det er å bli kjent med mange bra folk, de som er frivillige og de som har hovedansvar for barna er bra og flinke folk! Så er det fint å føle at man bidrar til eller fasiliteterer til at barn er fysisk aktive i et fellesskap. Det er en takknemlighetsoppgave.
Det er ikke alltid barna har lyst til å dra på trening eller kamp. Vi voksne må ikke presentere det som et alternativ. Om det regner eller ikke, vi går! Å vente på motivasjon er dødfødt, da kan vi risikere å bli sittende. Må bare gjøre det, og i det ligger det litt renselse for alle.
Det er også hyggelig å komme til Kåffa. En av kjerneverdiene til klubben er å kunne komme å ta seg en kaffe og slå av en prat. Da er det lett å være “en klubb for livet”. Boligprisene på Ekeberg derimot, de er en utfordring for at Kåffa skal fortsette å være en klubb for livet. Det er ikke bare bare for barna som er i klubben å få seg en jobb der de har råd til å bosette seg her.
Historien Theodor vil trekke fram er opplevelsen av å være på kamp der laget ligger under, men hvor det skjer en opphenting i kampen. Det skaper en helt spesiell atmosfære rundt banen. De ser det i øynene til spillerne at de finner en glød og en tro på at denne kampen kan vi snu. Dette sprer seg til supporterne og det forsterkes ved at de rundt også har en forventning og tro på at dette kan allikevel gå! Da er det utrolig gøy å være supporter.