Sommer på Lunde

Lunde... Det er der vi synger Måne og sol med morgengretten stemme. Det er der vi spiser 36 skiver med Nugatti. Det er der man spiller enspretten til krampa napper i legger og lår. Det er der vi flokker oss rundt kveldssamlingene med underholdning, andakt og oh-le-le.

Vi skriver august og Lunde leirsted legger nok en høysesong bak seg. Pandemien har stukket kjepper i hjulene på så mangt, men leir- og festivallivet på Lunde har gjennom sommermånedene rullet ufortrødent videre. I år arrangerte vi tre Lundeleire og tre dagsfestivaler (Lundefestival). Det har gitt mange gutter og jenter et første møte med sommerperlen langs Oslofjorden. Og sammen med de mer erfarne deltakerne har de fått kjenne på gleden over det klassiske Lunde-leirlivet , som aldri vil gå av moten; oppstilling, fotballturnering, manøver (til alle døgnets tider) og bading i fjorden.

Det er noe særegent med Lunde: Det er der vi synger Måne og sol med morgengretten stemme. Det er der vi spiser 36 skiver med Nugatti. Det er der man spiller enspretten til krampa napper i legger og lår. Det er der vi flokkes rundt kveldssamlingene med underholdning, andakt og oh-le-le.  

Lunde gir klubben en ekstra dimensjon – og manifesterer mye av det verdigrunnlaget som klubben står for. Det er få ting vi gjør i denne klubben, om noe, som bygger fellesskap slik som dagene på Lunde. I det bussene, lastet med deltakere, forlater KFUM-hallen og kjører sørover viskes skillelinjene ut. Vi blir ett fellesskap! Og jo lenger inn i leir- og festivallivet vi kommer - jo bedre blir stemningen! Høysesongen på Lunde ga, over 400 deltakere, gode sommerminner som vi tror vil vare til vi møtes igjen på samme sted 2021.

Og apropos 2021; neste år er det 100 år siden KFUM Oslo overtok Lunde leirsted. Det ønsker vi å markere ved å gi enda flere av klubbens 1800 medlemmer et første møte og et styrket eierskap til leirstedet. Det vil bli arrangert dags- og helgeturer for årgangene, dugnad med grillfest, Lundeleir (selvsagt) og forhåpentligvis vil noe nytt og spennende dukke opp, noe barn i alle aldre kan ha glede av i det vi går inn i de neste 100 år.

 

Annonse fra Obos-ligaen: