Sølvdag på sletta

Både J07 og juniorguttene hadde håpet på Norway Cup-gull. Det endte med to sølv, men likevel stolte spillere og trenere når alt kommer til alt.

Lørdag var finalebanen på Ekebergsletta dekket til ordentlig Kåffa-fest - med både J07 og MJR i hver sin Norway Cup-finale. Først ut var jentene, som møtte Stabæk - et lag de kjente godt til fra før.

Håpet om å ende opp med den aller gjeveste pokalen levde lenge for Kåffa-jentene. Kampen badet ikke i målsjanser, men Kåffa dominerte banespillet - spesielt etter hvilen. 

Stabæk-keeperen ble satt på noen prøver, og noen Kåffa-angrep ble avverget med nød og neppe av et og annet Stabæk-bein. Men når dominansen ikke endte i Kåffa-scoring, så skjedde det som innimellom skjer i fotball - Stabæk scoret på den ene muligheten de fikk, og Kåffa klarte ikke grave frem utligningen på den lille tiden som stod igjen.

- Neste år skal vi vinne!
Dermed ebbet det ut med 1-0 til Stabæk. Det betød skuffelse blant Kåffa-jentene, som har hatt denne turneringen som et stort mål i lang tid. Heldigvis tok det ikke lang tid før smilene var tilbake. Det var nemlig en fornøyd gjeng som like etter inntok premieutdelingen og kunne motta sølvpokalen.

Dagens Kåffa-kaptein, Elle Ulstein, var skuffet like etter kampslutt, men ble raskt stolt igjen over det hun og jentene har levert den siste uka.

- Det har vært en veldig morsom uke. For min del er det første gang jeg spiller Norway Cup, og det er veldig gøy å gjøre det sammen med disse jentene. Det er en fantastisk gjeng, skryter Elle.

Hun medgir at dagens finaletap var surt, og at det spillemessige overtaket burde gitt et bedre resultat. Men det gir, om ikke annet, blod på tann for neste års turnering.

- Ja, helt klart, neste år skal vi vinne, sier hun - både innbitt og med glimt i øyet.

Nigeriansk overmakt
En drøy time senere var det juniorguttene som skulle forsvare Kåffa-æren på finalebanen. Der J07 kjente til sin motstander godt fra før, kunne man ikke si det samme om juniorenes utfordring.

Den nigerianske motstanden fra Mailantarki var ukjent farvann for trenerteamet - annet enn et par blikk på kampene deres i løpet av uka. Det var imidlertid nok til å gi dem visshet om at meget god internasjonal motstand ventet dem.

Når dommeren blåste for 90 spilte finaleminutter var det nemlig fortjent at den største pokalen blir med på flyet hjem til Nigeria. Selv om Kåffa-guttene hang godt med på notene, og produserte noen halvfarligheter, viste Mailantarki fram kvaliteten sin ved et par anledninger - og det holdt til å vinne finalen 2-0.

CM1A9680 (1).jpeg
Nigerianske Mailantarki ble et lite nummer for store for Yossef Ibrahim og resten av Kåffa-gutta. Foto: Vegard Vang.


- Fotballglede på tvers av kulturer
Juniorene har imidlertid gitt oss mye å juble for gjennom uka, og når skuffelsen hadde lagt seg etter finaletapet klarte juniortrener Anders Lübeck å løfte blikket på minnene som skapes gjennom Norway Cup-uka.

- Norway Cup handler om fotballglede på tvers av kulturer og tilhørighet, og dagens motstander kommer fra langt tøffere kår enn det vi er vant med i Ekeberg-områdene. Men de elsker den lille runde kula akkurat like mye som spillerne våre. Det er magisk, sier Lübeck.

Forutenom spillerne, som har lagt ned en fantastisk innsats gjennom uka, trekker han også fram en enorm innsats fra de som er rundt laget - alt fra fotograf, til fysio, til supportere og trenerteam.

- Både spillere og folk rundt har lagt ned enormt med timer. Jon Terje, som et eksempel, har sett motstandere, egne lag, gjort analyser og vært på vakt i Kåffa-hallen. Det er stort å gjøre denne uka sammen som en gjeng, avslutter Lübeck.

Annonse fra Obos-ligaen: