Simens siste arbeidsuke

Etter over sju år i Kåffa-uniform, trer Simen Føyen av som ansatt i KFUM-kameratene.

Fra 1. februar går Simen nemlig inn i en stilling som aktivitetsutvikler i NFF Oslo. Neste uke har han sin siste arbeidsuke i Kåffa. Det betyr at en lang og minnerik epoke i både Kåffas og Simens liv er over.

Simen begynte å jobbe i KFUM mot slutten av 2015, og har siden den gang bekledd mange roller i klubben. Fra medarbeider og sportslig leder på Akademiet, hovedansvarlig for Young Yes, hovedtrener for damelaget, og nå senest barnefotballansvarlig 8-12 år og kursholder/trenerutvikler.

- Jeg begynte her som 22-åring og slutter i en alder av nesten 30. Man kan si jeg har blitt voksen gjennom tiden min i Kåffa. Det blir rart å ikke jobbe her lengre og jeg kommer til å savne både menneskene og den gode stemningen i klubben, sier Simen.

- En klubb for livet
Selv om yrkeskarrieren i Kåffa begynte i 2015, strekker Simens Kåffa-forhold seg enda lengre tilbake i tid. I 2007, nærmere bestemt 28. april det året, hoppet Simen innom sin første KFUM-trening, da Kåffas G93-lag var på treningsleir på Lunde – ikke så veldig langt fra nabolaget i Vestby. I løpet av treningen var kjærlighetsfrøet til Kåffa sådd, og mot slutten av samme år meldte Simen overgang til oss.

- Jeg fikk en solid opplæring i Kåffa-stilen både på og utenfor banen av Sigbjørn Strand og Halvor Byfuglien. Siden den gang har jeg gått gradene, fått ansvar og tillit, og virkelig kjent på at Kåffa er en klubb for livet, forteller Simen.

De siste årene har Simen stått i rollen som hovedtrener selv, og også vært veileder inn mot de mange frivillige trenerne i barnefotballen. Han har vært en unik ressurs for frivilligheten, men selv er han klar på at det også har gitt ham mye i retur.

- Jeg har fått være i kontakt med så mye bra folk, og vil gjerne sende en ekstra hilsen til de hovedtrenerne og hovedlaglederne jeg har hatt mye å gjøre med den siste tiden, hilser han.

En glimrende Kåffa-representant
Daglig leder Thor-Erik Stenberg har fått følge Simens Kåffa-reise på nært hold. Han synes det er trist at Simen ikke blir å se på daglig basis lenger, men ser med glede tilbake på tiden i Kåffa sammen.

- Det har vært veldig givende å få se Simen utvikle seg hos oss. Han er grundig, analytisk og sterk faglig, og har vært en enorm ressurs for både spillere og trenere i klubben over mange år, forteller Stenberg.

Han vektlegger også Simens rolle i arbeidet med å oppfylle Kåffa-visjonen – å være en klubb for livet.

- Simen tenker på fotballspillerne, men kanskje først og fremst på menneskene. Han er en glimrende representant for hvordan vi ønsker å være i Kåffa, sier Stenberg, som også er opptatt av å påpeke hva Simen har gjort for seniorfotballen på kvinnesiden:

- Med han som hovedtrener tok vi store steg, og Simen skal ha mye av æren for at vi er kommet dit vi er i dag. Det er vi imponert over og veldig takknemlige for!

Ses igjen
Nå går som nevnt veien videre til NFF Oslo som aktivitetsutvikler. Det betyr at Kåffas og Simens veier trolig vil krysse hverandre i jobbsammenheng – noe begge parter gleder seg over. Og hvem vet, kanskje han blir å se som Kåffa-ansatt igjen?

- Hehe, jeg utelukker ikke en retur – man vet jo aldri i fotballen, avslutter Simen relativt klisjéfylt, men likefullt ektefølt.

Foreløpig er ikke stillingen som barnefotballansvarlig 8 – 12 år besatt av noen andre. Inntil videre kan henvendelser som skulle ha gått til Simen, gå til assisterende daglig leder Eirik Flesjå Olsen.

Annonse fra Obos-ligaen: